Tilbage

Meyers Hverdagsbønner

Vi ved, at bønner, linser, kikærter og ærter rummer masser af gode sager, men hvordan gør man dem til en fast del af den daglige madlavning? ‘Meyers Hverdagsbønner’ hjælper dig med at integrere de proteinrige bælgfrugter i din hverdag

Dine bønner er blevet hørt! 

Vores nye kogebog, ‘Meyers Hverdagsbønner’, er spækket med en masse smagfulde grønne opskrifter til hele året. Bogen introducerer til, hvordan man arbejder med og tilbereder bælgfrugter korrekt. Hvornår er det bedst at koge bønnerne selv, og hvornår opnår du det bedste resultat med bønner fra glas eller dåse? 

Spiselige bælgfrugter fås i mange afskygninger - røde, sorte og violette, afskallede, flækkede og hele – bittesmå og temmelig store. Ligeledes er deres egenskaber i køkkenet forskellige. Nogle koger let ud og bliver cremede, nogle skal simre længe for at blive dejligt møre, og andre kan ristes sprøde og knasende i ovnen. Bogen giver dig et overblik over nogle af de mest almindelige og tilgængelige bælgfrugter, som vil give dig flere strenge at spille på, når der skal bønner, linser og ærter på bordet. 

Vegetariske retter til en travl hverdag 

Udover den ultimative bønneguide får du inspiration til en række simple velsmagende vegetariske retter, som du let kan lave i en travl hverdag. Glæd dig blandt andet til lynstegte hvide bønner med broccoli, citron og parmesan, pasta pesto med bælgfrugter og mandler og rød bønnesuppe med tomat og lime. Og få opskriften på den ultimative hummus. 

Meyers Hverdagsbønner hjælper dig med at integrere de proteinrige bælgfrugter i din hverdag og inspirerer til en række simple vegetariske retter - også når tiden er knap.

  • Ny kogebog: Meyers hverdagsbønner

    Hverdagsmad med dybe rødder

    Bælgfrugter er basiskost i det meste af verden. Derfor introducerer bogen både til hjemlige madtraditioner, men trækker også på inspiration fra andre madkulturer, der i høj grad, benytter bælgfrugter i køkkenet. Derfor vil du både finde vegetariske opskrifter, der eksempelvis er inspireret af den mellemøstlige, sydamerikanske eller indiske madscene – hvor bælgfrugter særligt er forankret i madkulturen.

Hvordan kan du bruge bogen?

Bogen præsenterer dig ikke kun for simple opskrifter, men giver tips og tricks til, hvordan du griber bælgfrugter an – alt fra kogning til hvor meget salt, bønner egentlig suger til sig, og hvor meget syre, sødme, fedme og varme, de kalder på, for at tilberede velsmagende retter. Bogen er derfor en hjælpende hånd til dig, der gerne vil spise lidt flere bønner, ærter og linser til hverdag.

  • Meyers Hverdagsbønner

    Lynstegte hvide bønner med broccolini, citron og parmesan

    Prøv en opskrift

    En af de helt simple tilberedninger af bønner, der virkelig
    fremhæver deres smag og konsistens på en delikat måde.
    Det her kan være et simpelt måltid med brød på siden, en
    af flere retter eller et skønt tilbehør.

    Hent opskrift