Tilbage til opskrifter

Rødkål med æbler og allehånde

  • HJemmelavet rødkål

En af julens klassikere, som det i den grad kan betale sig at lave selv. Krydderierne er de klassiske julekrydderier og æblemosten giver sammen med en god æblecidereddike, en frisk sødme og syrlighed.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Rens rødkålen for de yderste blade. Snit det i grove strimler. Kom en gryde på jævn varme og steg rødkålen i andefedtet, stile og roligt. Når den værste spændstighed i kålen er aftaget kom da allehånde, laurbærblade, kanel, kommen, eddike og æblejuice på. Kom lidt sukker og salt på og lad det hele stå og simre i ca. 2 timer under låg.

Juster smagen med æblecidereddike, sukker og salt til sidst.

Ingredienser

½ rødkål
1 tsk andefedt (du kan også bruge andet fedtstof, f.eks. en god raps- eller olivenolie)
2 allehånde (knust, groft)
2 laurbærblade
1 kanelstang
½ tsk kommen
1 dl æblecidereddike
2 dl æblemost
2 spsk sukker (du kan også tilsætte op til det dobbelte, alt efter hvor sød tand du har)
salt


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    Meyers Grøn Mad

    Få størst mulige velsmag ud af sæsonens grøntsager – uanset om du er vegetar, veganer eller bare ønsker, at grøntsager skal spille en af hovedrollerne i dit madliv. På kurset tilbereder vi et alsidigt grønt måltid, med små og store deleretter, snacks, og andre gode sager.

    Læs mere og bestil

Denne æblegløgg er en klassiker i Meyers Deli og en forrygende sjælevarmer på de kolde vinterdage. Den kan nydes af både store og små, da den er lavet uden alkohol.

Sådan laver du hjemmelavet æblegløgg