Tilbage til opskrifter

Rødkål med æbler og allehånde

  • HJemmelavet rødkål

En af julens klassikere, som det i den grad kan betale sig at lave selv. Krydderierne er de klassiske julekrydderier og æblemosten giver sammen med en god æblecidereddike, en frisk sødme og syrlighed.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Rens rødkålen for de yderste blade. Snit det i grove strimler. Kom en gryde på jævn varme og steg rødkålen i andefedtet, stile og roligt. Når den værste spændstighed i kålen er aftaget kom da allehånde, laurbærblade, kanel, kommen, eddike og æblejuice på. Kom lidt sukker og salt på og lad det hele stå og simre i ca. 2 timer under låg.

Juster smagen med æblecidereddike, sukker og salt til sidst.

Ingredienser

½ rødkål
1 tsk andefedt (du kan også bruge andet fedtstof, f.eks. en god raps- eller olivenolie)
2 allehånde (knust, groft)
2 laurbærblade
1 kanelstang
½ tsk kommen
1 dl æblecidereddike
2 dl æblemost
2 spsk sukker (du kan også tilsætte op til det dobbelte, alt efter hvor sød tand du har)
salt


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    To generationer: Søde sager i juleudgave

    Vi skruer op for julehyggen i Madhusets køkkener og kaster os over nogle af favoritterne fra det søde julekøkken. I lærer bl.a. at lave jødisk-inspireret småkager med kanelsukker og arbejde med dej så der kan laves julesnurrer. Man skal minimum købe to billetter til vores to-generationer arrangementer. Vi anbefaler, at børnene er fyldt 7 år. Der arbejdes i grupper, selvfølgelig så børnene er sammen med den voksne, de følges med.

    Læs mere og bestil

Denne æblegløgg er en klassiker i Meyers Deli og en forrygende sjælevarmer på de kolde vinterdage. Den kan nydes af både store og små, da den er lavet uden alkohol. Se hvordan du kan lave den selv.

Sådan laver du æblegløgg derhjemme