Meyers surdejsskole

Med vores bagebog ’Meyers surdejsskole’ bygger vi ovenpå de erfaringer, vi har gjort os gennem de sidste 15 år i vores bagerier og på vores bagekurser. Denne gang handler det om den rendyrkede surdejsbagning!

Vi har altid været fortaler for det gode brød, og at alle kan lære at bage. Surdejen er på ingen måde ny i vores bageunivers, men med Meyers Surdejsskole er det første gang, at den rendyrkede surdejsbagning bliver foldet ud i alle sine nuancer med overskuelig og grundig indføring i de greb, der giver bagværk af allerhøjeste kaliber - henvendt til både bagenørder og begyndere.

Din helt egen surdej

Når du bager med surdej er du sikret en vigtig medspiller, der giver en fin og raffineret syrlighed til bagværket, forlænger brødets holdbarhed og er med til at gøre kornets næringsstoffer lettere tilgængelige for kroppen. Har du fået tavet på din surdej, kan du ikke blot få karakterfulde hvede- og rugbrød på bordet, men også bruge den til at bage søde sager som brioche, croissanter og spændende bagværk som japansk milk bread og bagels. 

 • Få et smugkig i bogen

  Meyers surdejsskole

  Nyhed

  Til alle der drømmer om at bage det perfekte surdejsbrød og sødt og blødt med surdej, kommer her den ultimative guide på over 300 sider. Få et smugkig i bogen her.

  Få et smugkig i bogen

Surdejsbrød er bare noget særligt. Og alle, der kan lide at bage, bør prøve at bage med surdej uden støttehjul.

 • Ny bagebog

  Hvad er en surdej?

  Meyers surdejsskole

  En surdej er en portion dej, som du passer og plejer fra gang til gang, og så bruger som ingrediens i dit bagværk, hvor den bidrager med hævekraft, smag og aroma og desuden giver brødet en længere holdbarhed. Surdej smager syrligt, fordi den indeholder mælkesyre og eddikesyre, som mælkesyrebakterier i surdejen frembringer. Surdejens allervigtigste bidrag rent bageteknisk er dog de vilde gærceller, der – hvis de er mange nok – pumper kuldioxid ud i brøddejen, som får den til at hæve.

  Udgangspunktet for vores surdej er lige dele mel og vand. Melet bør altid være helt friskt, og der bør altid indgå fuldkornsmel i en vis mængde. Det er nemlig i kornets skaldele, at der sidder flest mikroorganismer.

Videobageskole - spolefoldning

Vi har lavet en serie af korte videoer, der guider dig til nogle af de processer i surdejsbagningen, som det kan være en fordel at se i levende live. Nemlig hvordan man ælter, strækker, folder og former dejen. Du kan se alle videoerne i vores bageunivers på vores youtubekanal. 

Hævetiden på din surdej vil svinge med temperaturen, men vil typisk være 3-4 timer. Hver halve time skal du foretage en serie af foldninger. Hævningen er altså ikke en lang ubrudt periode, men snarere intervaller på 30 minutter, hvor glutennetværket i dejen skiftevis bliver spændt op, skiftevis hviler og blødgøres, så det igen kan strækkes, alt imens hævningen fortsætter.

Der findes flere foldemetoder – spolefoldning er vores foretrukne metode til de fleste hvedebrødsdeje, da den giver en god, ensartet strækning af glutenstrengene. Se her hvordan.

Spolefoldning

 • Lær at bage med surdej

  Surdejsskole

  Opskrifter, tips og tricks

  Når du bager med surdej, er du sikret en vigtig medspiller, der giver en fin og raffineret syrlighed til bagværket, forlænger brødets holdbarhed og er med til at gøre kornets næringsstoffer lettere tilgængelige for kroppen. Har du fået tavet på din surdej, kan du ikke blot få karakterfulde hvede- og rugbrød på bordet, men også bruge den til at bage søde sager som brioche, croissanter og spændende bagværk som japansk milk bread og bagels. Her på siden har vi samlet nogle af vores bedste tips og tricks, der øger chancerne for succes i det boblende surdejsbageri derhjemme.

  Læs mere
 • Bagekursus

  Nyhed: surdejskursus

  Meyers Madhus

  Vores nye bagekursus tager afsæt i nogen Meyers Surdejsskole. Kurset kredser om et drømmenes surdejsbrød: et brød med en mørk og knasende skorpe, et flot og tyndt øre, en åben og saftig krumme med masser af ujævne lufthuller og en raffineret syrlighed, der bryder kornets sødme. Ligesom vi bruger surdejen til sødt bagværk, som f.eks. brioche. Kurset kræver ikke særlige forudsætninger, men selv for garvede surdejsbagere, vil der være masser at hente.

  Book kurset

Se nogle af vores andre populære kogebøger