Boller op. Boller ned. Boller i min mave

Fastelavn er lige rundt hjørnet, og traditionen tro skal de fleste af os nok spise os mætte i lækre fastelavnsboller frem til på søndag. I den anledning vil vi gerne hjælpe jer med at komme godt i mål med jeres søde bagværk. Vi har derfor gjort det nemt ved at samle vores bedste opskrifter på fastelavnsboller, tips til hvordan du bedst ælter en bløddej og opskriften på vores yndlings varm chokoladedrik.

Fastelavnsbollen har efterhånden mange år på bagen, og derfor er det ikke underligt, at der er mange forskellige varianter og smagskombinationer, som kendetegner dette bagværk.

Vi er især glad for de gammeldags fastelavnsboller, hvor den fuldfede gærdej gemmer på en kerne af lækker hjemmekogt vaniljecreme eller en kerne af chokolade og remonce. 

Hemmeligheden bag de luftige og gode boller er den lange æltetid, som dejen kræver. Fastelavnsbollerne er bedst på dagen og bør derfor serveres efter bagning imens de stadig er lune. 

 • Gammeldags fastelavnsboller

  Fuldfed gærdej som omslutter en skøn vaniljecreme.

  Vores opskrift på lækre fastelavnsboller, som er baseret på en gærdej, der kræver lidt ekstra kærlighed også en skøn hjemmekogt vaniljecreme.

  OPSKRIFT

Fastelavnsbollens historie

Den første opskrift på fastelavnsboller udkom i Mathilde Roedsted Schmidts kogebog fra 1843, hvor opskriften byder på rosenvand i dejen.

 • Fastelavnsboller

  Fastelavnsboller med remonce

  Gammeldags fastelavnsbolle med blød gærdej med en kerne af chokolade og remonce

  Denne opskrift på gammeldags fastelavnsboller byde på en blød gærdej med en kerne af chokolade, remonce og vaniljecreme.
  Pynt bollerne med smeltet chokolade imens de stadig er lune.

  OPSKRIFT
 • Sådan ælter du en bløddej

  Tips og tricks til, hvordan du bedst ælter en bløddej i hånden

  Når du bevæger dig videre med pilen giver vi dig tre steps til, hvordan du kommer sikkert i mål med din bløddej.

 • Step 1.

  1. Hvis du ikke er bange for at få sved på panden, kan du ælte dejen i hånden. Start med at blande alle ingredienserne i en røreskål - også smørret.

 • Step 2.

  2. Ælt dejen energisk med hånden. Det tager lidt længere tid at ælte smørret ind i dejen, når man ælter i hånden. Start med at ælte dejen sammen i skålen, og ælt så dejen godt igennem på bordet i ca. 6-8 minutter.

 • Step 3.

  3. Lad dejen hvile i skålen i 5 minutter, og ælt den derefter yderligere i 2 minutter.

Hvis du ikke har tid til selv at stå og bikse disse herligheder sammen, kan du altid slå et smut forbi et af vores fire bagerier eller Meyers Deli. 

Vores konditorer bager frem til søndag rigeligt af de gamle fastelavnsboller med det blødeste skum. Her kan du vælge en lavet på en fuldfed gærdej med hjemmekogt vaniljecreme eller to versioner laver på wienerdej fyldt med enten hindbærflødeskum eller æblemarmelade og creme. 

Du finder Meyers Deli på Gl. Kongevej og vores bagerier på Amagerbrograde, Jægersborggade, St. Kongensgade og Classensgade.

 • Varm chokolade opskrift fra Claus Meyer

  Claus Meyers yndlings varm chokolade drik

  Lavet på mørk chokolade, piskefløde og vanilje

  En perfekt kombination i vores optik er at spise fastelavnsboller og drikke varm kakao. Prøv vores yndlingsopskrift, hvor trækketiden virkelig gør forskellen.

  OPSKRIFT

Nyheder