Tilbage til opskrifter

Rødkål med æbler og allehånde

  • HJemmelavet rødkål

En af julens klassikere, som det i den grad kan betale sig at lave selv. Krydderierne er de klassiske julekrydderier og æblemosten giver sammen med en god æblecidereddike, en frisk sødme og syrlighed.

Sådan gør du

Rens rødkålen for de yderste blade. Snit det i grove strimler. Kom en gryde på jævn varme og steg rødkålen i andefedtet, stile og roligt. Når den værste spændstighed i kålen er aftaget kom da allehånde, laurbærblade, kanel, kommen, eddike og æblejuice på. Kom lidt sukker og salt på og lad det hele stå og simre i ca. 2 timer under låg.

Juster smagen med æblecidereddike, sukker og salt til sidst.

Ingredienser

½ rødkål
1 tsk andefedt (du kan også bruge andet fedtstof, f.eks. en god raps- eller olivenolie)
2 allehånde (knust, groft)
2 laurbærblade
1 kanelstang
½ tsk kommen
1 dl æblecidereddike
2 dl æblemost
2 spsk sukker (du kan også tilsætte op til det dobbelte, alt efter hvor sød tand du har)
salt