Vegetarisk mad

Her finder du alle vores opskrifter helt uden kød. Gå på opdagelse i vores grønne univers, der f.eks. byder på retter såsom grøntsagslasagne med porrer og spinat, grønsagschili og vegetariske pizzaer.

Filtrér

Viser 12 ud af 438

Hvorfor skal du spise mere frugt og grønt?

Der er ikke mange, der er uenige i, at vi bør spise flere grøntsager og mindre kød, for både planetens og vores sundheds skyld. Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi indtager minimum 600 g frugt og grønt om dagen, og med en vegetarisk livsstil eller flere grønne måltider i løbet af ugen, er det ingen sag at nå op på det anbefalede niveau.

Sådan laver du vegetarisk mad

For nogle kan det være en udfordring, at lave vegetarmad. Vi er alle vanemennesker, som er tilbøjelige til at tage udgangspunkt i kødet, når vi skal sammensætte en ret. Prøv i stedet at vende tankegangen om, og tænk over hvilke grøntsager der er i sæson. Brug grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami, for at sikre at alle smage kommer i spil, i de retter du laver, så dine smagssanser bliver stimuleret. Især umami bidrager kødet til, men her kan du erstatte med fødevarer som tomater, ost og svampe, som også indeholder umami. Skru op for krydderurterne – både friske og tørrede. De tilfører masser af smag til dine retter! Gør brug af bælgfrugter og linser, som med sit høje proteinindhold, bidrager til en øget mæthedsfornemmelse. Du bør også være opmærksom på, at bruge fødevarer med forskellige teksturer, hvor både de sprøde, bløde og friske elementer spiller sammen, og skaber en skøn helhedsoplevelse for de måltider du indtager.

  • Tag på madkursus i Meyers Madhus

    Madkursus i grøn mad

    Kursus til vegetarer, veganere og alle andre, der elsker grøn mad. Med et kursus i grøn mad får du masser af inspiration til velsmagende, varierede og farverige grønne måltider, og lær grundteknikker i det grønne køkken. Maden på kurset er 100% plantebaseret.

    Bestil her