Meyers grønne proteiner
1.445,-
pr. person
Lær at sætte bælgfrugter og andre gode grønne proteinkilder i centrum for velsmagende og varierede måltider.
Beskrivelse
Hvis vi skal lykkes med at spise på en måde, der er i større harmoni med planetens ressourcer og klimaet, så skal vi hente langt flere af vores proteiner i planteriget, end vi gør i dag. Det kræver for de fleste af os en opgradering af vores viden og kunnen i køkkenet. I Danmark spiser vi f.eks. stadig meget få bælgfrugter, selvom de engang var i centrum for vores kost i Norden.
På kurset dykker vi ned i de utallige muligheder, som planteriget byder på, med særligt fokus på bælgfrugter, herunder spændende nordiske varianter, der først for nylig har fundet tilbage på markerne. Siriusærter dyrket på Vestsjælland, Lollandske rosiner (der er en såkaldt gråært), belugalinser fra Bornholm og Brun Ært fra Nakskov er nogle af dem vi bringer i spil.
Rent kulinarisk låner vi fra hele verden, og vi laver mad med masser af krydderier, teksturer og farver.
Hvad lærer du?
Vi tilbereder forskellige retter med inspiration fra både verdenskøkkener og vores egen baghave, der sætter de grønne proteiner i centrum for fyldige, velsmagende og mættende måltider. Vi har særligt fokus på, hvordan man frembringer dybde, kraft og den grønne umami i måltidet.
Du lærer, hvordan man håndterer og tilbereder forskellige typer bælgfrugter, så de viser sig fra deres bedste side, hvad angår både smag og konsistens, og så du sikrer dig, at lektiner (giftstoffer i bælgfrugter) er kogt ud.
Du får gode råd til at skabe dit eget bælgfrugteberedskab, så du kan komme hurtigt fra tanke til måltid.
Hvad får du?
- Omsorg fra vært og opvasker, så du kan koncentrere dig om madlavningen
- Drikkevarer – øl, vin, vand og æblemost er inkluderet gennem hele kurset
- Et overdådigt måltid med diverse bælgfrugter i centrum
- Forklæde og opskrifter med hjem, så du kan genskabe retterne i dit eget køkken
Husk at medbringe et indkøbsnet eller en taske, så I nemt kan bære de småting, som I vil tage med fra dagen.
Hvor foregår det?
Nørrebrogade 52 C, 2200 København
Praktisk information
På kurset vil I blive inddelt i mindre hold, hvor I sammen skal prøve kræfter med opskrifterne.
Hvis I kommer sammen med andre, vil vi så vidt muligt sørge for at I får oplevelsen sammen.
Meyers Madhus findes i baggårdene bag gitterporten på Nørrebrogade 52, 2200 København N.
Parkering her på Nørrebro kan være en udfordring. Hvis du kommer i egen bil, er her nogle bud på parkeringsområder, hvor andre har haft held med det:
Underjordisk p-hus ved Sankt Hans Torv samt på sidegaderne Elmegade, Stengade, Birkegade og Møllegade.
Alternativt går bus 5C fra Nørreport station, og stoppestedet Elmegade er tæt ved Nørrebrogade 52C, hvor vi holder til.
Af hensyn til både råvareindkøb og forberedelse til vores kurser, er det ikke muligt at ombooke kursuspladser senere end 30 dage før kurset. Derudover er det ikke muligt at få refunderet købte kursuspladser.
Du skal ikke medbringe andet end godt humør og nysgerrighed, samt den billet/ordrebekræftelse du modtog i forbindelse med booking af kurset - denne skal nemlig fremvises ved ankomst.
Nogle gange har vi en del mad tilovers efter kurserne, derfor kan I med fordel medbringe en beholder og et net/en pose til kurset i tilfældet af at der kan tages rester med hjem.
Du må gerne overgive din kursusplads til en heldig bekendt, hvis du selv bliver forhindret. Deltageren skal blot medbringe ordrebekræftelsen på kursusdagen.