Almanak
Almanak er Claus Meyers drøm om det fuldendte madår.
Med udgangspunkt i årets gang og sæsonernes skiftende råvarer tilbyder bogen mere end 1.000 opskrifter på aftensmad, småretter og desserter, men også syltesager, pålæg, drikkelse, brød og kager. Det hele fordelt ud over samtlige af årets 365 dage.
I Meyers Almanak er de væsentligste retter fra de seneste 300 års danske madhistorie opdateret, og de præsenteres side om side med opskrifterne på familiens yndlingsretter fra de fremmede køkkener. Bogens tyngde er imidlertid den næsten endeløse række af ideer til, hvordan vi uge for uge kan omsætte de muligheder, naturen giver os, til skønne, enkle måltider, der er inden for rækkevidde for os alle.
Almanak er gennemsyret af en klar holdning til sundhed, fagligt overskud, fortælleglæde og af forfatterens begejstring for alt det, som kan høstes i de vilde landskaber. Med denne bog inviterer Claus Meyer sine læsere til at digte med på det nye nordiske hverdagskøkken.
OBS: Bemærk: Side 259 i Almanak findes en opskrift på stuvede rabarberblade, gengivet med inspiration fra en kogebog fra 1800-tallet. Fødevarestyrelsen fraråder helt, at man spiser rabarberblade, og man bør derfor ikke lave opskriften.
År: 2010
Forlag: Lindhardt & Ringhof
"Når du spiser efter ALMANAK, får du en større del af din energi fra planteriget og færre animalske produkter, end hvad der er almindeligt. Velbekomme!" - Claus Meyer
"Måtte jeg kun få en kogebog i år, skulle det være Claus Meyers ALMANAK." - Politiken
"Det er intet mindre end overvældende, og for rigtig mange vil denne kogebog overflødiggøre alle andre... et født hovedværk i det danske køkkenbibliotek." - Vejle Amts Folkeblad
"Den mest imponerende af dem alle er naturligvis Claus Meyers ALMANAK. Meyer har altid tænkt i måltider og årstider, og nu har han overgået sig selv med en bog, hvor hver eneste dags aftensmåltid er planlagt for os." - Weekendavisen