Hvorfor skal du spise mere frugt og grønt?
Der er ikke mange, der er uenige i, at vi bør spise flere grøntsager og mindre kød, for både planetens og vores sundheds skyld. Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi indtager minimum 600g frugt og grønt om dagen, og med en vegetarisk livsstil eller flere grønne måltider i løbet af ugen, er det ingen sag at nå op på det anbefalede niveau.
Sådan laver du vegansk mad
For nogle kan det være en udfordring, at lave veganermad. Vi er alle vanemennesker, som er tilbøjelige til at tage udgangspunkt i kødet, når vi skal sammensætte en ret. Prøv i stedet at vende tankegangen om, og tænk over hvilke grøntsager der er i sæson. Brug grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami, for at sikre at alle smage kommer i spil, i de retter du laver, så dine smagssanser bliver stimuleret. Især umami bidrager kødet til, men her kan du erstatte med fødevarer som tomater, ost og svampe, som også indeholder umami. Skru op for krydderurterne – både friske og tørrede. De tilfører masser af smag til dine retter! Gør brug af bælgfrugter og linser, som med sit høje proteinindhold, bidrager til en øget mæthedsfornemmelse. Du bør også være opmærksom på, at bruge fødevarer med forskellige teksturer, hvor både de sprøde, bløde og friske elementer spiller sammen, og skaber en skøn helhedsoplevelse for de måltider du indtager.
Lær at lave grøn mad
Få en gastronomisk oplevelse hos Meyers Madhus, hvor du bl.a. kan tage på Meyers Grøn Mad, som er skræddersyet til vegetarer, veganere og alle andre, der elsker grøn mad. Under kurset, som er 100% plantebaseret, får du opskrifter og inspiration velsmagende, varierede og farverige grønne måltider. Se alle vores madkurser her