Pinsemad

Pinsen markerer kirkeårets tredje og sidste store fest, vi forbinder den med lysere tider, sommerens snarlige indtræden og en masse fantastiske råvarer. Her har vi samlet alle vores opskrifter til denne skønne tid og pinsens fester og frokoster.

Filtrér

Viser 12 ud af 29

Når det er pinse er det atter tid til at fejre kirkeårets tredje og sidste fest. Pinsen er for mange ikke bundet op på bestemte traditioner, men lig med helligdage, der oplagt kan bruges i selskab med venner og familie.

I Meyers nyder vi god mad, særligt i selskab med vores nærmeste, og hvilken anden bedre måde at fejre pinsen og de lunere og lysere tider på end ved at samles om et delikat frokostbord. Ovenfor finder du vores bud på velsmagende sommer og forårsretter, der gør sig godt både for sig selv og på pinsebordet.

Forårets og sommerens råvarer

Når pinsen falder pipler det frem med sprøde grøntsager og urter fra den danske jordbund. Du kan tilfredsstille smagsløgene med forårets spæde, sprøde grøntsager sammen med friskfanget fisk, som kulmule, rødspætte og krebs. Ved at anvende råvarer i sæson sikrer du bedre kvalitet, undgår sprøjtemidler og får mere smag på din tallerken. På denne måde tilfredsstilles også både kødspisere og grøntelskere, så alle kan gå mætte fra borde.

Skal du sprede glæde med et sødt indslag kan du med fordel inddrage sæsonens bær. Det er nu de første jordbær, hyben, stikkelsbær og solbær kan findes. I stedet for at købe bærerne i supermarkedet kan du gå på opdagelse i skoven eller andre offentlige naturområder og plukke dine egne. Bærjagt er både hyggeligt, sjovt og lækkert for voksne såvel som børn. 

Find opskrifter med bær og andre forårsfristelser her hos Meyers.