VORES FASTELAVNSBOLLER
I år er det fastelavn 11. februar. Vores konditorer er dog tyvstartet på de søde boller, så glæden kan spredes ud og vare en hel måned.
Du kan fra d. 11. januar finde vores konditorers friskbagte fastelavnsboller enten lavet på den gammeldags gærdej eller de flødeskumsfyldte lavet på wienerdej.
Mød vores klassiske wienerbolle fyldt med vanilje-flødecreme og sveskekompot samt syrlig citronglasur og blå kornblomst.
Desuden kan du glæde dig til at smage vores nye variant - en wienerbolle fyldt med pistacieremonce, rabarberkompot og vanilje-flødecreme.
Den klassiske gammeldags fastelavnsbolle med creme, remonce og chokoladeglasur vil selvfølgelig også være blandt det faste sortiment.
Som en god start på weekenden, kan du også nyde en særlig fredagsfastelavnsbolle. Den findes altså kun om fredagen i alle bagerierne. I år er fredagsversionen en wienerbolle med hasselnøddemousse, kaffecreme med Amber-chokolade fra Summerbird og knasende bund af karamelliseret Amber-chokolade.
Wienerbolle med sveskekompot og vaniljeflødecreme
Denne version med let syrlig sveskekompot har været et hit i vores bagerier i flere år nu. Der er syre fra citron, sødme fra svesker, fedme fra flødecremen og masser af vanilje! Og wienerdejen er naturligvis af økologisk smør.
Wienerbolle med pistacieremonce, rabarberkompot og vaniljeflødecreme
Har man smagt forskellen på rå og ristede pistacienødder, ved man, at ristningen giver det grønne vidunder en særlig dyb, intens smag. Den egenskab har vi udnyttet i en karamelliseret remonce, som får modspil fra syrlig rabarberkompot og en blød vaniljeprikket flødecreme.
Til bageentusiasten har vi formet den smørtætte wienerbund efter det, man kalder en 'englænder'.
Fredags-fastelavnsbolle: Hasselnøddemousse, kaffecreme og Amber-chokolade
Vores konditor Nina Aastrup har en svaghed for hasselnød og den karamelliserede Amber-chokolade fra Summerbird og sammen med en kaffecreme og den sprøde smørholdige wienerdej, er her hendes bud på den ultimative smagssammensætning.
I år har Nina tilføjet en knasende bund af hasselnød og karamelliseret Amber-chokolade, og skulle man have minder om barndommens Ferrero Rocher, er det ikke usandsynligt, at man bliver sendt down memory lane.
Bemærk at denne version kun kan fås om fredagen.
Prisen er:
1 stk. DKK 48
3 stk. DKK 135
Den gode gammeldags fastelavnsbolle
Vores bagere står disse dage og gør sig umage for at folde vores gammeldags fastelavnsboller korrekt, for kunsten ved en god gammeldags fastelavnsbolle er foldeteknikken, så remonce og vaniljecreme bliver inde i bollen. Vi har brugt rigelig vanilje og peppet chokoladeglasuren op med rigtig chokolade. Det synes vi, den fortjener.
Klassisk gærdej med kardemomme.
Fyldt med remonce og vaniljecreme og toppet af med chokoladeglasur.
Prisen er:
1 stk. DKK 36
Forudbestil gerne dine fastelavnsboller ved at kontakte dit nærmeste bageri - du finder oplysningerne her.
Fastelavnsbollen har efterhånden mange år på bagen, og derfor er det ikke underligt, at der er mange forskellige varianter og smagskombinationer, som kendetegner dette bagværk.
Vi er især glade for de gammeldags fastelavnsboller, hvor den fuldfede gærdej gemmer på en kerne af lækker hjemmekogt vaniljecreme eller en kerne af chokolade og remonce.
Hemmeligheden bag de luftige og gode boller er den lange æltetid, som dejen kræver. Fastelavnsbollerne er bedst på dagen og bør derfor serveres efter bagning, imens de stadig er lune.
I den anledning vil vi gerne hjælpe jer med at komme godt i mål, uanset om det er hjemmebagt eller hjembragt. Vi har derfor gjort det nemt ved at samle vores bedste opskrifter på fastelavnsboller og tips til, hvordan du bedst ælter en bløddej.