Årets fastelavnsboller er landet i vores bagerier

Traditionen tro betyder januar jo et glædeligt gensyn med årets fastelavnsboller – i år er vi klar med helt nye, spændende varianter i Meyers Bagerier. Vi starter 24. januar og har de bløde, cremefyldte boller på hylderne frem til og med fastelavnssøndag d. 2. marts. Den gammeldags fastelavnsbolle sælges dog indtil 9. marts. I år kan vi tilbyde fire faste fastelavnsboller, som vil være i bagerierne i hele perioden. Derudover kan du om fredagen nyde en speciel fredagsfastelavnsbolle.

VORES FASTELAVNSBOLLER 

I år er det fastelavn 2. marts. Vores konditorer er dog tyvstartet på de søde boller, så glæden kan spredes ud og vare en hel måned. Du kan fra d. 24. januar finde vores konditorers friskbagte fastelavnsboller enten lavet på den gammeldags gærdej eller de flødeskumsfyldte lavet på wienerdej. 

Prisen er:

1 stk. for 48 kr.

3 stk. for 135 kr.

Fastelavnsbolle med rødgrød-kompot og vaniljecreme

En wienerdejsbolle fyldt med remonce og vores hjemmelavede bærkompot inspireret af rødgrød. Her har vi kogt de bedste af sommerens ribs, rabarber, jordbær og hindbær til en syrligt-sød kompot og toppet med en blød, vaniljeprikket creme og hvid chokolade. 

Bemærk at denne version kun fås i Meyers Bageri på Gammel Kongevej.

 

Wienerbolle med æblekompot, creme fraiche-skum og Summerbird-chokolade

Her har vi bagt wienerdejen med en crumble af havre og mandel og derefter fyldt bollen med remonce og kompot af sensommerens æbler fra Lilleø. Bollen er toppet af en vaniljeprikket creme fraiche-skum og pyntet med mørk chokolade fra Summerbird.

 

Vandbakkelser med Sarah Bernhard-creme og hasselnøddepraliné

 En vandbakkelse med kakao-craquelin, der er fyldt med Sarah Bernhardt-creme med Summerbird-chokolade og kaffe samt en hasselnøddepraliné både indeni og på toppen.

 

Fredags-fastelavnsbolle: wienerbolle med sveskekompot og vaniljecreme

Denne version med let syrlig sveskekompot har været et hit i vores bagerier i flere år nu. Der er syre fra citron, sødme fra svesker, fedme fra flødecremen og masser af vanilje. Og wienerdejen er naturligvis af økologisk smør.

Bemærk at denne version kun fås om fredagen.

 

Den gode gammeldags fastelavnsbolle

Vores bagere står disse dage og gør sig umage for at folde vores gammeldags fastelavnsboller korrekt, for kunsten ved en god gammeldags fastelavnsbolle er foldeteknikken, så remonce og vaniljecreme bliver inde i bollen. Vi har brugt rigelig vanilje og peppet chokoladeglasuren op med rigtig chokolade. Det synes vi, den fortjener.

Klassisk gærdej med kardemomme.
Fyldt med remonce og vaniljecreme og toppet af med chokoladeglasur.

Prisen er:

1 stk. for 36 kr. 

  • Meyers Bageri

    Bestilling af fastelavnsboller

    Forudbestil gerne dine fastelavnsboller ved at kontakte dit nærmeste bageri.

    Find dit nærmeste bageri

Fastelavnsbollen har efterhånden mange år på bagen, og derfor er det ikke underligt, at der er mange forskellige varianter og smagskombinationer, som kendetegner dette bagværk.

Vi er især glade for de gammeldags fastelavnsboller, hvor den fuldfede gærdej gemmer på en kerne af lækker hjemmekogt vaniljecreme eller en kerne af chokolade og remonce. 

Hemmeligheden bag de luftige og gode boller er den lange æltetid, som dejen kræver. Fastelavnsbollerne er bedst på dagen og bør derfor serveres efter bagning, imens de stadig er lune.

I den anledning vil vi gerne hjælpe jer med at komme godt i mål, uanset om det er hjemmebagt eller hjembragt. Vi har derfor gjort det nemt ved at samle vores bedste opskrifter på fastelavnsboller og tips til, hvordan du bedst ælter en bløddej.

  • Gammeldags fastelavnsboller

    Fuldfed gærdej som omslutter en skøn vaniljecreme.

    Vores opskrift på lækre fastelavnsboller, som er baseret på en gærdej, der kræver lidt ekstra kærlighed også en skøn hjemmekogt vaniljecreme.

    OPSKRIFT
  • Wienerdejsfastelavnsbolle

    Wienerbolle fyldt med sveskekompot og vaniljecreme

    Prøv opskriften på Meyers Bageris wienerdejsfastelavnsbolle med sveskekompot. Konditorens bud på flødefastelavnsbollen lavet på wienerdej og fyldt med vaniljecreme og sveskekompot.

    OPSKRIFT

Fastelavnsbollens historie

Den første opskrift på fastelavnsboller udkom i Mathilde Roedsted Schmidts kogebog fra 1843, hvor opskriften byder på rosenvand i dejen.

Fastelavnsboller på Fasangården

Hvis du går en vinterlig tur gennem Frederiksberg Have, kan du gøre holdt på Fasangården og nyde en kop kaffe og gårdens hjemmelavede fastelavnsboller. Her har køkkenchef Christina Rosenberg udviklet to fastelavnsboller, der begge er bagt af butterdej. Den ene er fyldt med vaniljecreme, marcipan, citroncreme og marengs, mens den anden er fyldt med vaniljecreme, marcipan, karamel, æble og vaniljeflødeskum. 

Find Fasangårdens adresse. 

 

Prisen er:

1 stk. for 55 kr. 

Fastelavnsbollerne kan også købes takeaway og er at finde frem til og med fastelavnssøndag 2. marts.

Find Meyers fastelavnsboller hos Q8

Igen i år kan du nyde fastelavnsboller fra Meyers på din nærmeste Q8 station. Vælg mellem chokolade eller hindbærremonce.
Læg vejen forbi din lokale Q8 og hent 3 fastelavnsboller for 49,-

Find din nærmeste Q8 station. 

 

Prisen er:

1 stk. for 24 kr. 

2 stk. for 39 kr. 

3 stk. for 49 kr.

I februar forhandles bollerne til en særlig kampagnepris: 1 stk. for 15 kr.

  • Fastelavnsboller

    Fastelavnsboller med remonce

    Gammeldags fastelavnsbolle med blød gærdej med en kerne af chokolade og remonce

    Denne opskrift på gammeldags fastelavnsboller byde på en blød gærdej med en kerne af chokolade, remonce og vaniljecreme.
    Pynt bollerne med smeltet chokolade imens de stadig er lune.

    OPSKRIFT
  • Sådan ælter du en bløddej

    Tips og tricks til, hvordan du bedst ælter en bløddej i hånden

    Når du bevæger dig videre med pilen, giver vi dig tre steps til, hvordan du kommer sikkert i mål med din bløddej.

  • Step 1.

    1. Hvis du ikke er bange for at få sved på panden, kan du ælte dejen i hånden. Start med at blande alle ingredienserne i en røreskål - også smørret.

  • Step 2.

    2. Ælt dejen energisk med hånden. Det tager lidt længere tid at ælte smørret ind i dejen, når man ælter i hånden. Start med at ælte dejen sammen i skålen, og ælt så dejen godt igennem på bordet i ca. 6-8 minutter.

  • Step 3.

    3. Lad dejen hvile i skålen i 5 minutter, og ælt den derefter yderligere i 2 minutter.

Sophie bager gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme