Det store julefrokostbord

Julefrokoster er forbundet med mange traditioner og klassiske retter, som sild, fiskefilet og leverpostej. Alle sammen skønne retter, men synes du også, det er tid til at rykke lidt ved de klassiske julemads-dyder, så overrask dine gæster med nye variationer af klassikerne samt med en lidt grønnere julefrokost i år. Vi lover, at du vil kunne overbevise selv de mest overbeviste flæskestegsmunde om, at man sagtens kan spise sig både mæt og glad, selvom retterne er fornyet og har fået et grønt tvist. Vi guider dig til saftige juleopskrifter og gode køkkenfif, så du kan begive dig ud i kreere nye såvel som de velkendte julefrokostretter.

Julefrokostens historie

Det er en af årets store og ofte længe ventede fester. Den er for mange mennesker forbundet med en lang række traditioner, og den giver anledning til at samles i et festligt lag uden for hverdagens rammer, hvad end det er med kollegaer, familie, naboer eller venner.

Det er naturligvis årets julefrokost, vi snakker om. Idéen med at afholde julefrokost opstod allerede i efterkrigstiden, hvor konceptet dog var en kende anderledes end nutidens. Tidligere var det forbeholdt en stund imellem chefer og ansatte, hvor der var tid til at ønske hinanden god jul. Julefrokosten i Danmark har udviklet sig siden da, men traditionen forbliver. Nu holdes julefrokosten mellem kollegaer, venner og naboer, og der serveres en stor menu samt lidt forfriskende drikkevarer til ganen - alt sammen i et mere uhøjtideligt og festligt lag. Det er uden tvivl en tradition, der er kommet for at blive.

Sprøde fiskefileter, lune frikadeller, friskbagt leverpostej, tarteletter, sild, rejer, æg og meget mere. Listen for retter til julefrokosten er lang, når vi først går i gang. Vi deler her en oversigt over nogle af vores bedste opskrifter, når vi skal kreere et skønt og velsmagende julefrokostbord.

 • Julefrokost

  Hønsesalat

  Opskrift

  Hønsesalaten er en klassiker på julefrokostbordet og her gør sig ingen undtagelse. I vores udgave er der fuldt tryk på smagen, hvor vi bruger både syltede asparges og syltede svampe. Det giver en frisk syrlig kant og samtidig masser af umami og dybde.

  Opskrift

Brødet til julebordet

Der skal selvfølgelig være brød til alt det skønne tilbehør. I vores optik må der gerne både være et kernefyldt rugbrød til fisk, sild, leverpostej og svampepaté, men til rejer og hønsesalat elsker vi et godt surdejsbrød. Har vi tiden bager vi gerne selv - og det er faktisk ikke så tidskrævende, som man skulle tro. Her deler vi nogle af vores yndlingsopskrifter på både rugbrød og franskbrød.

 • Opskrifter

  Klassisk julefrokost

  Karrysild

  Det er begrænsningens kunst, når vi skal udvælge retter blandt vores favoritter på julebordet. Derfor prøver vi hvert år i at udskifte mindst én ret. Her deler vi dog flere retter, som I kan vælge mellem. Er det for svært, kan I selvfølgelig også servere dem alle sammen.

  Denne opskrift holder vi helt enkelt, hvor vi sætter liden til en god hjemmelavet karryblanding. Det er vigtigt, at cremen er godt karrystærk, og at sildene ikke svømmer i mayo. Denne karrysild salat vil med garanti sprede madglæde ved påskebordet eller til julefrokosten.

  Tryk videre for at se flere opskrifter.

  Opskrift
 • Hjemmelavet medister til jul

  Opskrifter

  Klassisk julefrokost

  Hjemmelavet medister

  Medister lavet helt fra bunden - så bliver det ikke bedre. Hvis du endnu ikke har prøvet at lave din egen medister, bliver du overrasket over, hvor godt det kan smage. Denne opskrift på medister har masser af smag fra nelliker, muskatnød og allehånde.

  Opskrift
 • Opskrifter

  Klassisk julefrokost

  Hjemmelavet medister

  Findes der noget bedre, end noget så klassisk, som hjemmelavede frikadeller? Prøv denne opskrift på saftige og faste frikadeller, der altid er et hit blandt store og små.

  Opskrift
 • HJemmelavet rødkål

  Opskrifter

  Klassisk julefrokost

  Rødkål med stjerneanis og kanel

  En af julens klassikere, som det i den grad kan betale sig at lave selv. Krydderierne er de klassiske julekrydderier og æblemosten giver sammen med en god æblecidereddike, en frisk sødme og syrlighed.

  Opskrift
 • Julefrokost

  Tarteletter med høns i asparges

  Opskrift

  Høns i asparges fyldt i tarteletter – klassisk og altid godt! Det er en sand vinder til julefrokosten. Tarteletter er også oplagt som restemad, efter man har tilberedt en hel kylling eller suppehøne. Fyldet kan tilberedes dagen i forvejen og lunes inden servering. Der er altså tid at spare, når man også skal nå at forberede de andre retter til julefrokosten.

  Opskrift
 • Opskrift

  Rejemaden

  Julefrokost

  Server dit nybagte og smagfulde surdejsbrød med smukke, håndpillede rejer og en hjemmerørt mayo. Kog evt. smilende æg til maden og top med en lille dusk dild. En smagfuld og frisk symfoni på julefrokostbordet.

  Opskrift

Et grønt køkken er retter, hvor ingen ingrediens nødvendigvis skal være i centrum, men at forskellige løsdele og småretter supplerer hinanden, hvor det er op til dig at sammensætte de forskellige komponenter alt efter, hvad du har lyst til. Herunder deler vi forslag til grønnere retter til jeres julefrokost.

 • Umami

  Vegetarisk svampepaté

  Grønnere julefrokost

  Du har sikkert hørt, at umami, som den femte grundsmag, er uundværlig, hvis du gerne vil gøre dine grønne måltider mættende og tilfredsstillende. Svampe er en af de grøntsager, der er tætpakket med umami - især de mørke af slagsen. Skift den klassiske leverpostej ud med denne svampepaté og oplev, hvordan både sanser og smagsløg vil opleve både velsmag og mæthed.

  Patéen kan laves på en blanding af alverdens svampe, ristede hasselnødder og godt med friskkværnet peber og serveres på nybagt rugbrød.

  Opskrift

Salater til julebordet

Grønkål, hvidkål, rosenkål og rødkål er i sæson netop nu og er for mange en obligatorisk del af julebordet. Kål er kærlighed til både kroppen og kloden, for kål er ikke kun en farverig og billig råvare, men også en klimavenlig en af slagsen. Kål er også en fremragende kilde til vitaminer, mineraler og kostfibre, som vi alle har godt af i den mørke tid.  

Kål kan inkorporeres i måltider som tilbehør, og du finder her grønne retter med kål, hvor den farverige grøntsag har fået selskab af både avokado, rødbeder, græskar, æbler, og løg.

Lidt sødt til kaffen

Til julen hører sig også søde sager som hjemmelavet konfekt, småkager, honningkager og julet bagværk. Og til en julefrokost sænker roen sig så fint, når den sluttes af med en lille servering i form af kaffe, småkager og chokolader. Skænk også gerne dine gæster et lille glas portvin og skål for en vellykket og hyggelig dag.

Julefrokostens historie og traditioner 

Det er en af årets store og ofte længe ventede fester. Den er for mange mennesker forbundet med en lang række traditioner, og den giver anledning til at samles i et festligt lag uden for hverdagens rammer, hvad end det er med kollegaer, familie eller venner.  

Det er naturligvis årets julefrokost, vi snakker om. Idéen med at afholde julefrokost opstod allerede i efterkrigstiden, hvor konceptet dog var en kende anderledes end nutidens. Tidligere var det forbeholdt en stund imellem chefer og ansatte, hvor der var tid til at ønske hinanden god jul. Julefrokosten i Danmark har udviklet sig siden da, men traditionen forbliver. Nu holdes julefrokosten mellem kollegaer, venner og naboer, og der serveres en stor menu – ofte i form af en indbydende julefrokostbuffet – samt lidt forfriskende drikkevarer til ganen - alt sammen i et mere uhøjtideligt og festligt lag. Det er uden tvivl en tradition, der er kommet for at blive.   

Hvad spiser man til en julefrokost? 

Til en julefrokost 2023 serveres der både klassiske og vegetariske juleretter. Vi deler her på siden forslag til både at få inkorporeret de klassiske juleserveringer sammen med nye klassikere og grønne og vegetariske alternativer. Vi er store tilhængere af kombinere de køkkener og skabe nye julefrokosttraditioner. Mon ikke dine gæster til julefrokosten også vil tage godt imod, at du har gjort en ekstra indsats for at prøve noget nyt.  

Kast dig ud i at lave tarteletter med høns i asparges, sprøde persillerødder a la fiskefileter, karrysild, hønsesalat, dit eget rugbrød og franskbrød. Server også grønne salater med grønkål, rødkål og julede krydderier. Få også opskrifter på småkager og hjemmelavet konfekt, som kan serveres til kaffen og slutte dagen af på bedste vis. Her på siden har vi kun udvalgt få, men der findes mange flere opskrifter til julefrokosten på hele meyers.dk, sådan at I kan få den bedste julefrokostmenu. 

Julefrokost ud af huset 2023 

Mange ser frem til årets julefrokost og forventningerne til den samlede oplevelse er høje. Det kræver derfor også tid og energi at stable et mindeværdigt arrangement på benene.  

Men i en travl december måned med julegaveindkøb og hygge i toppen af to do-listen kan det være svært at finde den nødvendige tid til at planlægge samt stå i køkkenet og skabe den perfekte julefrokostmenu. For hvad spiser man egentlig til en julefrokost anno 2023? Skal det være en klassisk eller en vegetarisk julefrokostmenu?   

Derfor kunne det være en befrielse at lade vores kompetente kokke i Meyers catering tilberede maden til din julefrokost, så du kan sænke skuldrene og lade julefreden indfinde sig. Med en julefrokostmenu ud af huset fra Meyers får du tid til at nyde december måned med dem, du holder af.  

Det er hurtigt og nemt at bestille julefrokosten udefra. Du slipper for besværet og får kvalitets julefrokostmad leveret lige til døren. Vi leverer julefrokosten til København og omegn, og Aarhus og omegn, inkl. Randers, Silkeborg, Skanderborg, Horsens og Vejle. Hvis det lyder som noget for dig, så kan du læse mere om og bestille vores traditionelle julefrokostmenu, som kommer i form af en julefrokostbuffet med et væld af smagfulde og smukke retter.  

Meyers julefrokost 2023 

Vores dygtige kokke i Meyers catering sørger for, at du får den helt rigtige julefrokostmenu leveret lige hjem til dig – hvad enten du bor i København og omegn eller Aarhus og omegn, inkl. Randers, Silkeborg, Skanderborg, Horsens og Vejle. Vi har en veltilberedt klassisk julefrokostmenu så vel som nyfortolkede retter. Meyers klassiske julefrokostmenu består af velsmagende retter, der vil få alle ved julebordet til at genkende alle klassikerne og mærke julestemningen. Maden kan sættes op som en julefrokostbuffet, så I ikke behøver at sende maden rundt mellem jer, men i stedet stille det smukt “til skue”. 

Julefrokostens første klassikere er to retter med fisk; Meyers traditionelle gravad laks med enebær, fenikkelfrø, rævesovs og frisk dild samt den vores gammeldagsmodnede sild marineret i æblecidereddike med rødløg, kapers og dild. Julefrokostmaden er traditionel og oser af kvalitet, som dine gæster vil nyde.     

Til julefrokostmenuen får du møre og saftige confiterede andelår, der serveres med en kraftig andesovs og julekrydret rødkål kogt med kirsebæreddike fra Nordhavn Eddikebryggeri. Vi anbefaler at bruge de små danske kartofler, vendt i brunet smør, til at få bugt med den lækre sovs. Det friske indslag til julefrokostmenuen er en sprød og frisk kålsalat med og ristede kerner samt krydret græskar med røget smørbønnepuré.  

Som du måske har gættet, afslutter vi festmåltidet med en luftig risalamande, der serveres med hjemmelavet kirsebærsauce tilsmagt med kardemomme og revet appelsinskal. Der vil selvfølgelig blive sendt en mandel med, når I bestiller julefrokosten. Så skal I blot selv sørge for mandelgaven. 

Vi har også sørget for at lave et alternativ til den traditionelle og klassiske julefrokostmenu. Du kan nemlig bestille en vegetarisk menu til julefrokosten, hvis julefrokosten skal være mere grøn. Du kan se den vegetariske julefrokostmenu ud af huset her: Vegetarisk julefrokost. Begge julefrokostmenuer leveres til København og omegn, og Aarhus og omegn, inkl. Randers, Silkeborg, Skanderborg, Horsens og Vejle. Så bestil nemt jeres julefrokostmenu ud af huset fra Meyers catering.  

Den udvidede julefrokost 2023 

Skal din julefrokost kunne lidt ekstra? Så tag et kig i fanen ”tilvalg”. Her ligger der en lang række muligheder for at sætte det sidste præg på årets julefrokost, så det måske faktisk bliver årets bedste julefrokost. Du kan bl.a. bestille flæskesteg af dansk frilandsgris til menuen, leverpostej fra Troldgaarden med Meyers syltede rødbeder, sprøde tarteletter med cremet frikassé af knoldselleri, gulerødder og vintergrønt eller håndpillede rejer med smilende økologiske æg og citronmayonnaise.  

Med de her tilvalg håber vi, at du får lige præcis den julefrokostmenu, du drømmer om. 

Kombineret julefrokostmenu 

Husk også, at du igen i år kan kombinere den klassiske med den vegetariske julefrokostmenu. På den måde kan din næste firmajulefrokost eller private julefrokost med familie og venner opfylde alle gæsters ønsker og give dig overskud til at julehygge og nyde en aften i et festligt lag. Uanset om valget bliver en klassisk julefrokost eller en vegetarisk julefrokost, kan du sikre dig velsmagende og spændende julefrokostretter på bordet. Du kan bestille en tilpasset julefrokostmenu, så den passer både til damejulefrokosten eller til fodboldkammeraterne, til dem, der foretrækker klassiske julefrokostretter og til dem, der foretrækker en vegetarisk julefrokostmenu. 

Bestil julefrokost ud af huset nemt her. Du kan bestille Meyers julefrokost menu til adresser i København og omegn, og Aarhus og omegn, inkl. Randers, Silkeborg, Skanderborg, Horsens og Vejle.   

Julefrokost catering 2023 

Vores klassiske julefrokost og selvfølgelig også vores vegetariske julefrokostmenu leveres i hele København og omegn, og Aarhus og omegn, inkl. Randers, Silkeborg, Skanderborg, Horsens og Vejle anrettet på fade og i skåle. Du vælger selv, om maden skal leveres klar til opvarmning eller varm (her kommer merpris oveni) og uanset hvad, sørger vi for at afhente brugt service på et selvvalgt tidspunkt op til 3 dage efter dit arrangement. Få julens bedste catering til julefrokosten 2023 her hos Meyers.