Tilbage til opskrifter

Snekugler med ristede mandler og tørrede kirsebær

De her flormelisdækkede snekugler med mandler og tørret frugt har noget dekadent og næsten middelalderligt over sig. De har ikke den knasende skal fra købeversionen, men er saftige og fulde af smag. Kvaliteten af marcipanen spiller en stor rolle i et så enkelt stykke konfekt.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Marcipan

Smut mandlerne ved at blanchere dem, køle dem af under koldt vand og smutte dem mellem fingrene. Tør dem af på et klæde. Mal mandlerne fint i foodprocessoren, og kog imens sukker, glukosesirup og vand op til en sirup.

Tilsæt lidt ad sukkerlagen ad gangen, mens foodprocessoren kører, indtil du har en samlet men ikke klistret marcipan. Virker marcipanen for tør/klistret, så kør en smule vand ind i den.

Marcipanen holder sig en uge i køleskabet pakket tæt ind i køkkenfilm.

Snekugler

Rist mandlerne i ovnen ved 180° i ca. 8-10 minutter – indtil de er let gyldne. Lad dem køle af. Hak mandlerne og de tørrede kirsebær fint.

Ælt marcipan og mandel-kirsebærblandingen sammen i en skål med hænderne. Tril marcipanmassen til kugler, og rul dem straks i flormelis.

Opbevar dem i en kagedåse – og giv dem evt. et friskt rul i flormelis ved servering.

Ingredienser

Hjemmelavet marcipan

225 g mandler
2 stk evt. bittermandler
90 g sukker
1 spsk glukosesirup
1 ¼ dl vand

Snekugler

200 g marcipan (evt. hjemmelavet)
35 g mandler
75 g tørrede kirsebær
50 g flormelis

Find opskriften i Meyers jul


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    Meyers Glutenfri Bagekursus

    Lær at bage luftige og aromatiske brød og lækre kager med meyerske bageprincipper – kun med naturligt glutenfri råvarer. På kurset indfører vi dig i teknikker og tips til godt glutenfrit bagværk: Du lærer gode glutenfri meltyper og deres karakteristika at kende, og vi arbejder med ælte-, hæve-, brødformings- og bageteknikker, glutenfri surdej og meget mere. Vi går i dybden med vores 10 glutenfri bagebud.

    Læs mere og bestil

Hemmeligheden er en dej, der smager så intenst af honning og er så florlet.

Sådan laver du fordejen til julens honningkager