Findes der noget bedre, end noget så klassisk, som hjemmelavede frikadeller? Prøv denne opskrift på saftige og faste frikadeller, der altid er et hit blandt store og små.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Rør hakket kalv og flæsk med salt og mel. Tilsæt æg og hvide, og rør godt rundt til en jævn fars. Pil og hak løget helt fint, kom det i farsen, og tilsæt også mineralvand og mælk lidt ad gangen, mens du rører grundigt. Det er vigtigt, at farsen bliver rørt godt sammen, så den kan binde væsken og derved holde på saftigheden, når den bliver stegt.Hak timianbladene, og kom dem i farsen, og krydr også med peber og evt. lidt ekstra salt.

Sæt farsen i køleskabet, og lad den trække i ½-1 time inden stegningen, så smagen af løg og timian trækker ud i farsen, og farsen samtidig ”sætter” sig og bliver fast og god at stege.

Varm en pande op på komfuret, og tilsæt fedtstof – først olien, og når den er varm, så tilsæt smørret, og lad det bruse af. Form frikadeller af farsen med en ske, og steg dem, til de er gyldne og gennemstegte, ca. 5-6 minutter på hver side på medium varme. Server de lune deller med grønlangkål og en grydefuld kogte kartofler.

Ingredienser

500 g hakket kalv/flæsk (5-7%)
havsalt
4 spsk hvedemel
2 æg
1 æggehvide
1 løg
1 dl mineralvand
2 dl letmælk
5 kviste timian
friskkværnet peber
1 spsk rapsolie
10 g smør