Denne opskrift holder vi helt enkelt, hvor vi sætter liden til en god hjemmelavet karryblanding. Det er vigtigt, at cremen er godt karrystærk, og at sildene ikke svømmer i mayo. Denne karrysild salat vil med garanti sprede madglæde ved påskebordet eller til julefrokosten.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Hjemmelavet karrypulver

Ved selv at støde hele krydderier får du en anderledes frisk og intens aroma end noget, du kan købe dig til færdigstødt.

Kom bukkehorn, spidskommen, kanel, korianderfrø, nelliker, fennikelfrø, allehånde og karryblade på en tør pande, og rist dem i et par minutter. Når de lyse af krydderierne får en smule farve, og når det hele begynder at dufte, skal de af panden. Lad dem køle en smule af, og stød dem ad et par omgange i en morter eller en kaffekværn til et fint pulver. Ryst de øvrige krydderier i blandingen, og opbevar karrypulveret tørt i en lufttæt beholder. Brug karrypulveret inden for en måneds tid, hvis smagen skal være intakt.

Karrysild

Ved alt, undtagen sild, sammen og smag evt. til med ekstra salt og peber. Vend forsigtigt sildestykker i dressingen. Pynt med skåret purløg, klippet karse samt æbler i tern.

Tip

Mulighederne for variation af karrysild er store, og du kan f.eks. komme lidt finthakket løg, fintrevet ingefær, koriander eller kørvel i cremen, hvis den skal have endnu mere kant.

Ingredienser

Hjemmelavet karrypulver

½ tsk bukkehornsfrø
2 spsk spidskommen
5 cm kanelstang
2 spsk hele korianderfrø
10 hele nelliker
2 spsk hele fennikelfrø
10 allehåndebær
10 hele tørrede karryblade
1 spsk stødt ingefær
2 spsk gurkemeje
½ tsk fintrevet muskatnød
1 ½ tsk chilipulver

Karrysild

1 spsk stor karrypulver (evt. hjemmelavet)
2 dl mayonnaise
2 spsk creme fraiche 38%
8 stk marinerede sild (dryppet godt af og skåret i passende stykker)
½ tsk sukker
2 spsk æblecidereddike
4 tsk kapers
1 lille æble
salt og peber

Pynt

1 håndfuld karse
6 æg
rugbrød

Find opskriften i Meyers jul