Tilbage til opskrifter

Hjemmelavet medister

  • Hjemmelavet medister til jul

Medister lavet helt fra bunden - så bliver det ikke bedre. Hvis du endnu ikke har prøvet at lave din egen medister, bliver du overrasket over, hvor godt det kan smage. Denne opskrift på medister har masser af smag fra nelliker, muskatnød og allehånde. Perfekt at servere til jul eller andre højtider.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Pil løget, og kør kød, spæk og løg 2 gange igennem kødhakkeren. Kom farsen i en skål, og rør den med nellike, muskat, allehånde, salt, peber, æggehvider og kartoffelmel. Tilsæt kold bouillon lidt ad gangen, så farsen bliver blød, pas dog på, at den ikke bliver for flydende. Hak fennikel, kørvel og persille helt fint, og vend det ned i farsen. Sæt farsen i køleskabet, og lad den hvile i 30 minutter, inden du stopper den i tarm. Steg en lille prøvedelle, så du er sikker på, at farsen er krydret, som du ønsker, og stop herefter farsen i tarme – brug igen pølsesnakken herunder for en punkt-for-punkt-beskrivelse af stopperiet. Med en medisterpølse er det jo ganske nemt, da du bare skal lave én stor pølse. Kom den færdige medister i køleskabet, og lad den hvile i ½-1 time, så farsen lige kan sætte sig inden videre tilberedning. Du kan nu stege medisteren med det samme på en pande med smør på middelvarme i ca. 15-18 minutter, så den er helt gennemstegt, men stadig saftig i midten, eller også kan du koge den 10 minutter inden stegning, det er en smagssag.

Ingredienser

1 løg
1 kg svinesmåkød
200 g spæk
1 tsk stødt nellike
1 tsk revet muskatnød
2 tsk stødt allehånde
havsalt
Friskkværnet peber
2 æggehvide
3 spsk kartoffelmel
3 ½ dl kold grøntsagsbouillon
½ fennikel
½ kørvel
5 bredbladet persille
2 m svinetarm (bestilles hos slagteren)

Find opskriften i Meyers julemad


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    To generationer: Søde sager i juleudgave

    Vi skruer op for julehyggen i Madhusets køkkener og kaster os over nogle af favoritterne fra det søde julekøkken. I lærer bl.a. at lave jødisk-inspireret småkager med kanelsukker og arbejde med dej så der kan laves julesnurrer. Man skal minimum købe to billetter til vores to-generationer arrangementer. Vi anbefaler, at børnene er fyldt 7 år. Der arbejdes i grupper, selvfølgelig så børnene er sammen med den voksne, de følges med.

    Læs mere og bestil

Denne æblegløgg er en klassiker i Meyers Deli og en forrygende sjælevarmer på de kolde vinterdage. Den kan nydes af både store og små, da den er lavet uden alkohol. Se hvordan du kan lave den selv.

Sådan laver du æblegløgg derhjemme