Tilbage til opskrifter

Julesalat med stegte, krydrede løg og croutoner

  • Opskrift på julesalat med stegte løg og croutoner

En enkel salat, der vil gøre sig godt som en blandt flere små retter. Den escabeche-inspirerede tilberedning af løgene har en god smagsbalance i sig selv, og er velegnet til alskens rå, dampede og stegte grøntsager.

Bestil mad ud af huset til julefrokosten. Lad vores kokke stå for alle de gode julesager, når I skal samles til et veldækket julebord.

Bestil mad

Sådan gør du

Skær bunden af julesalaten, og pluk dem i blade. Pil løget, og skær det i tynde ringe. Pil hvidløget, og hak det fint sammen med chilien – med eller uden kerner.

Steg løgringene i lidt olie, til de bliver glasklare, og tilsæt hvidløg, chili, spidskommen og paprika. Tilsæt rødvinseddike og sukker, og lad det stege ved svag varme i yderligere et par minutter, til eddiken er kogt næsten væk.

Blend eller skær brødskiverne i små stykker. Rist dem gyldne i olivenolie, og krydr med salt. Lad dem ligge på køkkenrulle, til du skal bruge dem.

Anret julesalatbladene på et fad, og fordel løg og brødcroutoner over dem.

Ingredienser

2 julesalathoveder
1 løg
2 fed hvidløg
½ grøn frisk chili
olivenolie
½ tsk spidskommen
½ tsk paprika
2 spsk rødvinseddike
1 tsk sukker
2 skiver surdejsbrød
havsalt
Friskkværnet peber

Find opskriften i Meyers Grøn Mad

Find bogen her