Tilbage til opskrifter

Julesalat med stegte, krydrede løg og croutoner

  • Opskrift på julesalat med stegte løg og croutoner

En enkel salat, der vil gøre sig godt som en blandt flere små retter. Den escabeche-inspirerede tilberedning af løgene har en god smagsbalance i sig selv, og er velegnet til alskens rå, dampede og stegte grøntsager.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Skær bunden af julesalaten, og pluk dem i blade. Pil løget, og skær det i tynde ringe. Pil hvidløget, og hak det fint sammen med chilien – med eller uden kerner.

Steg løgringene i lidt olie, til de bliver glasklare, og tilsæt hvidløg, chili, spidskommen og paprika. Tilsæt rødvinseddike og sukker, og lad det stege ved svag varme i yderligere et par minutter, til eddiken er kogt næsten væk.

Blend eller skær brødskiverne i små stykker. Rist dem gyldne i olivenolie, og krydr med salt. Lad dem ligge på køkkenrulle, til du skal bruge dem.

Anret julesalatbladene på et fad, og fordel løg og brødcroutoner over dem.

Ingredienser

2 julesalathoveder
1 løg
2 fed hvidløg
½ grøn frisk chili
olivenolie
½ tsk spidskommen
½ tsk paprika
2 spsk rødvinseddike
1 tsk sukker
2 skiver surdejsbrød
havsalt
Friskkværnet peber

Find opskriften i Meyers Grøn Mad

Find bogen her

  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    Meyers Grøn Mad

    Få størst mulige velsmag ud af sæsonens grøntsager – uanset om du er vegetar, veganer eller bare ønsker, at grøntsager skal spille en af hovedrollerne i dit madliv. På kurset tilbereder vi et alsidigt grønt måltid, med små og store deleretter, snacks, og andre gode sager.

    Læs mere og bestil

Denne æblegløgg er en klassiker i Meyers Deli og en forrygende sjælevarmer på de kolde vinterdage. Den kan nydes af både store og små, da den er lavet uden alkohol.

Sådan laver du hjemmelavet æblegløgg