Tilbage til opskrifter

Julesalat med stegte, krydrede løg og croutoner

  • Opskrift på julesalat med stegte løg og croutoner

En enkel salat, der vil gøre sig godt som en blandt flere små retter. Den escabeche-inspirerede tilberedning af løgene har en god smagsbalance i sig selv, og er velegnet til alskens rå, dampede og stegte grøntsager.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Skær bunden af julesalaten, og pluk dem i blade. Pil løget, og skær det i tynde ringe. Pil hvidløget, og hak det fint sammen med chilien – med eller uden kerner.

Steg løgringene i lidt olie, til de bliver glasklare, og tilsæt hvidløg, chili, spidskommen og paprika. Tilsæt rødvinseddike og sukker, og lad det stege ved svag varme i yderligere et par minutter, til eddiken er kogt næsten væk.

Blend eller skær brødskiverne i små stykker. Rist dem gyldne i olivenolie, og krydr med salt. Lad dem ligge på køkkenrulle, til du skal bruge dem.

Anret julesalatbladene på et fad, og fordel løg og brødcroutoner over dem.

Ingredienser

2 julesalathoveder
1 løg
2 fed hvidløg
½ grøn frisk chili
olivenolie
½ tsk spidskommen
½ tsk paprika
2 spsk rødvinseddike
1 tsk sukker
2 skiver surdejsbrød
havsalt
Friskkværnet peber

Find opskriften i Meyers Grøn Mad

Find bogen her