Tilbage til opskrifter

Julesalat med stegte, krydrede løg og croutoner

  • Opskrift på julesalat med stegte løg og croutoner

En enkel salat, der vil gøre sig godt som en blandt flere små retter. Den escabeche-inspirerede tilberedning af løgene har en god smagsbalance i sig selv, og er velegnet til alskens rå, dampede og stegte grøntsager.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Skær bunden af julesalaten, og pluk dem i blade. Pil løget, og skær det i tynde ringe. Pil hvidløget, og hak det fint sammen med chilien – med eller uden kerner.

Steg løgringene i lidt olie, til de bliver glasklare, og tilsæt hvidløg, chili, spidskommen og paprika. Tilsæt rødvinseddike og sukker, og lad det stege ved svag varme i yderligere et par minutter, til eddiken er kogt næsten væk.

Blend eller skær brødskiverne i små stykker. Rist dem gyldne i olivenolie, og krydr med salt. Lad dem ligge på køkkenrulle, til du skal bruge dem.

Anret julesalatbladene på et fad, og fordel løg og brødcroutoner over dem.

Ingredienser

2 julesalathoveder
1 løg
2 fed hvidløg
½ grøn frisk chili
olivenolie
½ tsk spidskommen
½ tsk paprika
2 spsk rødvinseddike
1 tsk sukker
2 skiver surdejsbrød
havsalt
Friskkværnet peber

Find opskriften i Meyers Grøn Mad

Find bogen her

  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    To generationer: Søde sager i juleudgave

    Vi skruer op for julehyggen i Madhusets køkkener og kaster os over nogle af favoritterne fra det søde julekøkken. I lærer bl.a. at lave jødisk-inspireret småkager med kanelsukker og arbejde med dej så der kan laves julesnurrer. Man skal minimum købe to billetter til vores to-generationer arrangementer. Vi anbefaler, at børnene er fyldt 7 år. Der arbejdes i grupper, selvfølgelig så børnene er sammen med den voksne, de følges med.

    Læs mere og bestil

Denne æblegløgg er en klassiker i Meyers Deli og en forrygende sjælevarmer på de kolde vinterdage. Den kan nydes af både store og små, da den er lavet uden alkohol. Se hvordan du kan lave den selv.

Sådan laver du æblegløgg derhjemme