Tilbage til opskrifter

Ingefærsmåkager

De her ingefærsmåkager er knasende sprøde og smeltende. Det er nok det tætteste, jeg har været på en småkage, jeg kunne blive afhængig af.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 180º ved varmluft. Sigt hvedemel, bagepulver og ingefær sammen i en skål, og tilsæt fuldkornshvedemel. Tilsæt smør og sukker, og ælt det hele sammen. Ælt evt. blandingen sammen med 3 tsk. vand, hvis ikke smørret gør det alene.

Rul dejen ud på et melstrøet bord til ca. 4 mm’s tykkelse (ikke mere – så hellere lidt mindre), og udstik dem med en ring på ca. 4 cm i diameter. Læg de runde kager på et par bageplader beklædt med bagepapir, og bag dem midt i ovnen i 10–15 minutter efter størrelse – de skal være lyst gyldne.

Afkøl ingefærsmåkagerne på en bagerist. Opbevar dem i en tætsluttende beholder, til du har spist dem alle sammen …

Ingredienser

150 g hvedemel
½ tsk bagepulver
1 ½ spsk stødt ingefær
60 g fuldkornshvedemel
100 g blødt smør
90 g sukker
3 tsk evt. vand

Find opskriften i Meyers kager

Find bogen her

  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    Meyers Glutenfri Bagekursus

    Lær at bage luftige og aromatiske brød og lækre kager med meyerske bageprincipper – kun med naturligt glutenfri råvarer. På kurset indfører vi dig i teknikker og tips til godt glutenfrit bagværk: Du lærer gode glutenfri meltyper og deres karakteristika at kende, og vi arbejder med ælte-, hæve-, brødformings- og bageteknikker, glutenfri surdej og meget mere. Vi går i dybden med vores 10 glutenfri bagebud.

    Læs mere og bestil

Hemmeligheden er en dej, der smager så intenst af honning og er så florlet.

Sådan laver du fordejen til julens honningkager