Bæredygtighed i Meyers

Verdens fødevaresystemer har et enormt miljø- og klimaaftryk. Eksempelvis stammer omtrent 20% af vores totale klimaaftryk i Danmark fra den mad, vi spiser. Derfor har vi som madvirksomhed et ansvar for at veje alle de valg, vi træffer, i et bæredygtighedsperspektiv og tage aktivt stilling.

Sådan arbejder vi med bæredygtighed

Lige siden vores grundlæggelse har vi hos Meyers arbejdet for at udvikle vores fælles madkultur i retning af højere kvalitet, mere velsmag og større ansvarlighed. 

Det er en central del af vores formål, at vi ønsker, at den planet, vi giver videre til de kommende generationer, skal være rigere og mere vital, end den vi arvede fra vores forældre. Vi vil ikke bare gøre mindre skade, men også gøre mere godt. Der findes ikke et område for menneskelig aktivitet, som hænger tættere sammen med vores planets tilstand end den måde, vi producerer og forbruger vores fødevarer på. Mad og måltider har et enormt miljø- og klimaaftryk. Netop derfor er det også en effektiv løftestang, hvis man vil gøre en positiv forskel.

Læs mere om vores formål her


I 2021 har vi gjort status og konkretiseret vores bæredygtighedsindsatser inden for fem overordnet områder, der beskriver vores tilgang til en bæredygtig omstilling af vores fødevaresystemer. Det handler om klima, men også om biodiversitet, havmiljø, rent grundvand, råvarer, formidling, holdningsdannelse og en række andre miljømæssige parametre. 

Vi har fordelt vores bæredygtighedsinitiativer inden for fem områder:

  • Foreløbige resultater

    Bæredygtighed i Meyers

    I 2021 vedtog vi en ny bæredygtighedsstrategi og satte mål indenfor en række områder, herunder for reduktion af vores klimaaftryk. Vi gør løbende status over de indsatser, vi har sat i værk for at nå målene, og her på siden kan du læse om nogle af de foreløbige resultater.

    Læs mere

Sådan arbejder vi med bæredygtighed:

  • BREDT BÆREDYGTIGHEDSBEGREB

    Bæredygtighed bliver ofte reduceret til én problematik eller dagsorden. Men virkeligheden er mere kompleks. En bæredygtig omstilling af vores fødevaresystemer handler om klima, men også om biodiversitet, havmiljø, rent grundvand og en række andre miljømæssige parametre. Derfor har vi ikke én mærkesag, men arbejder med bæredygtighed bredt og med initiativer i alle led af kæden. Denne tilgang er afspejlet i fem områder: ’Klima’, ’biodiversitet’, ’økologi & dyrevelfærd’, ’stedsans’ og ’et længere bord’.

  • AMBITIØS, DATADREVET INDSATS

    Vi har indgået samarbejde med førende eksperter i livscyklusvurdering for at få kortlagt miljøaftrykket fra vores madlavning og drift. Med den nye strategi bygger vi ovenpå årtiers arbejde med bæredygtighed og konkrete mål for både klima og biodiversitet: Vi skal være i mål med en 30% Co2-reduktion i 2030 og 50% Co2-reduktion i 2050, ligesom vi vil styrke biodiversiteten i vores natur og landbrug ved at reducere arealanvendelsen fra vores råvarer med 30% per kg mad inden 2030.

  • VELSMAG SOM REDSKAB

    Gennem 30 år har vi brugt velsmag som et redskab til at skabe forandringer i kulturen og systemerne omkring maden. Både hvad angår fødevareproduktion og den sociale forandringskraft, der ligger i at engagere børn og unge såvel som socialt udsatte i nye fællesskaber gennem mad og læring. Hertil har vi i årevis været i gang med at omlægge vores køkkener til et større fokus på grønne råvarer – særligt bælgfrugter. Vi accelererer nu dette arbejde ved at engagere os yderligere i forskning, innovation, lokale samarbejde med landmænd og formidling.

Claus Meyer om årtiers arbejde med bæredygtighed, der nu konkretiseres i en ny publikation

Mad er den største enkeltstående løftestang til at forbedre menneskelig sundhed og miljømæssig bæredygtighed på Jorden.

The EAT Lancet Commission, 2019

Vil du være med?

Vi ser det som vores allervigtigste opgave at være med til at forme en måde at spise på, der kan blive en del af løsningen på en af vor tids største udfordringer – og hvor velsmag, håndværk, kvalitet og opfindsomhed er drivkræfterne for forandringen.
Vi drømmer om en ny grøn bevægelse, der er drevet i samspil mellem landmænd, avlere og forbrugere.
Vil du med på rejsen, har du gode idéer, kender du til oplagte samarbejdspartnere eller har du input til nogle af vores projekter, så tøv ikke med at skrive til os på baeredygtighed@meyers.dk.

  • Fremtidens måltider

    Opskrifter

    Klimavenlig hverdagsmad

    Bevægelsen mod et mere klimabevidst køkken har taget fart i de sidste par år. Du vil sikkert ikke være overrasket over, at det grønne skal fylde mere, og at især kødet og de fede mælkeprodukter tilsvarende mindre.

    I vores opskriftsamling kan du finde vores bedste grønne univers, til dig der er vegetar, veganer eller bare ønsker at spise lidt mere grønt. Det er opskrifter, der er fulde af saft og kraft og retter spækket med grøntsager, bønner og alt andet der spirer og vokser.

    Find de grønne opskrifter