Tilbage til opskrifter

Saltbagt selleri på rugbrød med champignon, estragon og sommeræbler

Hvis du har rester fra en saltbagt selleri eller kålrabi er smørrebrødet her en god endestation. Du kan også lave sellerien til formålet alene eller gøre det enklere og blot bage sellerien i mindre stykker på en bageplade.

Sådan gør du

Skrub sellerien grundigt, men vær omhyggelig med at holde skrællen intakt. Læg sellerien i et ildfast fad, og dæk den med salt. Bag sellerien ved 160° i 2 timer, til den er mør. Bank saltet af, fjern skrællen, og skær sellerien i 1-1½ cm tykke skiver.

Smag mayonnaisen til med salt, peber og godt med æblecidereddike, så den er ekstra frisk.

Rens svampene, skær dem i skiver, og steg dem gyldne i lidt olivenolie. Krydr svampene med salt og peber.

Skær æblet i kvarter, fjern kernehuset, og skær æblet i tynde skiver. Pil løget, og skær det i tynde ringe. Vend svampe, æbler, løg og estragonblade med nogle dråber olie og lidt eddike

Smør mayo på brødet, og anret sellerien og de marinerede svampe, æbler og løg på toppen. Slut af med et drys salt og peber.

Ingredienser

1 knoldselleri
1 kg salt
1 vegansk mayonaise
salt og peber
1 spsk æblecider
100 g champignon
2 spsk olivenolie
1 æble
1 skalotteløg
1 håndfulde estragonblade
4 skiver rugbrød

Find opskriften i Meyers Grøn Mad

Find bogen her