Påskemad

Her finder du alle vores opskrifter til påskefrokosten og alt hvad der ellers hører til påsken. Om det så er opskriften til aftenens lammesteg, karrysilden til frokosten eller hjemmerullede påskeæg, så finder du dem her.

Filtrér

Viser 12 ud af 62

  • Påskemenu

    Hvorfor fejrer vi påsken?

    Bliv inspireret til årets påskebord

    Læs mere

PÅSKEMAD

Påsken er for mange ikke blot en højtid, der markerer kristne, historiske begivenheder, men også at foråret endelig viser sig på fineste vis, med de første vintergækker, påskeliljer og tulipaner. Udover at spise chokoladeæg og klippe gækkebreve, har vi i Danmark tradition for at samle venner og familie rundt om det kolde og lune frokostbord, når kalenderen efter de lange vintermåneder endnu engang byder påskens helligdage velkommen.

Hvad end du skal have gæster på besøg til årets påskefrokost eller blot hygge dig med påskeklip og chokoladeæg, kommer vi her med vores idéer og tips til din påske 2024.  

Lidt til alle med sæsonens råvarer

Der findes masser af gode bud på retter til påskebordet, men oplagt er det at gøre brug af forårets friske råvarer, hvor du kombinerer sæsonens grønt med friskfanget fisk og godt kød.

Når påsken falder mit i april, vrimler det med friske krydderurter, som tilfører smag og delikatesse til de kendte retter. Ramsløg, karse, citronmelisse og purløg, for blot at nævne et lille udsnit af de dugfriske, grønne herligheder. Du kan for eksempel servere Meyers bud på en dildpesto, der i kombination med røget laks og citron udgør lækkert tilbehør til det gode stykke brød.

Når du vælger at bruge sæsonens urter samt grønt, får du retter med smæk på smagen. Aprils milde vejr fylder spisekammeret med nye, farverige grøntsager, som sprøde agurker, syrlige rabarber, rødbedeskud og spæde gulerødder. Her finder du opskrifter på både de klassiske påskefrokost anretninger som sild, æg og rejer og rullepølse, samt nyfortolkninger. Alle sammen gode i forhold til årstiden og anledningen. 

Det gode bagværk til påskemiddagen

Er du bageglad og ønsker at glæde dine gæster med lune lækkerier, finder du oven for opskrifter på både det klassiske rugbrød og det sikre hit Meyers ølandshvedebrød, der begge gør sig godt på påskebordet. Brød kan du sagtens bage i forvejen, fryse ned og lune på dagen. Et trick, der også egner sig i en travl hverdag. Ved at bage selv sikrer du, at du ved præcis, hvilke ingredienser, der er i. Om end du bager forinden eller på dagen, vil du med garanti imponere dine kære.

Påskelammet

Vil du gerne markere og fejre påsken uden det store frokostbord med snaps, påskebryg og hvad der dertil hører, er lammet til aftensmaden et godt alternativ. Vi har tradition for at spise lam, både fordi det er forårsmad og fordi lammet er symbol på påsken og Jesus, der ved korsfæstelsen siges at være blevet ofret som et uskyldigt lam. Oven for finder du Meyers opskrift på, hvordan du kan tilberede lammet, så det bliver mørt og uimodståeligt.

Påsketraditioner og påskeæg

Udover påskefrokosten, har vi tradition for at pynte vores hjem med gule kyllinger og farverige æg, netop fordi det i gamle dage var tegn på forår, når hønen lagde sine første æg. I dag spiser vi dog ikke kun æg med hvide og blomme men også de søde af slagsen. Hjemmelavede chokolade påskeæg kan være et lille påskeprojekt for både børn og voksne i påskens mange medfølgende helligdage. Laver I selv jeres påskeæg, kan I eksperimentere og vælge lige nøjagtig det fyld, der behager jer. Prøv for eksempel de klassiske og simple med god marcipan og mørk chokolade eller en variant med citronskal og hvid chokolade. Kun fantasien sætter grænser. Det kan være en sjov lille aktivitet at pakke æggene ind, gemme dem i haven eller lejligheden og lade børn og barnlige sjæle gå på jagt efter påskeharens gemte æg.