Det store morgenbord

Det store morgenbord kan bestå af alt fra surdejsbrød, hjemmelavet yoghurt, pandekager, røræg og meget mere! Overrask din familie, venner eller en du har kær med den ultimative morgenmad.

Det er især, når vi sidder med morgenkaffen, at vi for alvor mærker det. Det kulsorte vintermørke har sluppet sit tag, og det giver os lyst til at blive siddende; dvæle lidt med de første, tyste timer af dagen og ikke mindst synke ned omkring morgenbordet og hive nybagte lækkerier ud af ovnen. Det der veldækkede morgenbord, der passer til frotterede morgenkåber, krøllede aviser, dampende kaffekopper og god tid – og som vel er tæt på den største gestus, du kan give et andet menneske.

Måske holder du fri? Måske har du bare lyst til at gøre lidt ekstra ud af dagens første måltid. Uanset hvad, så har vi samlet vores bud på alt fra lækkert brød og hjemmelavet yoghurt til frittata og pandekager – alt sammen noget, der kan varieres og gøres klar i god tid alt efter, om der er ferie og langstrakte formiddage på programmet, eller du skal hurtigt ud ad døren.

God morgen!

 

 • Bagekursus med surdej hos Meyers

  Vores bedste tips til Meyers Ølandshvedebrød

  Guide til ølandsbrød

  Det populære brød fra vores bagerier bagt med surdej og en af de bedste 'nye-gamle' hvedesorter, ølandshvede. Det kan tage lidt tid at lære at håndtere de våde deje, men det er i den grad umagen værd! Vi giver dig her vores bedste tips til at lykkedes med det klassiske brød.

  Opskrift

MARMELADER TIL MORGENBORDET

Vi har udviklet en serie af marmelader, fyldt med fine bær og frugter, som vi har smagt til med urter og blomster, der komplimenterer bærrets smag. Marmeladerne er kogt med sukker og tilsat citron for at fremme aromaerne og holde sukkeret i skak.

​Marmeladerne har et højt frugtindhold og indeholder ikke tilsætningsstoffer af nogen art. De nye varianter består af solbærmarmelade, jordbær-rabarbermarmelade, blåbærmarmelade, hyben og gulerodsmarmelade og stikkelsbærmarmelade. 

Du finder marmeladerne på hylden i din lokale SuperBrugsen og Kvickly.

 • Sødt bagværk til morgenbordet

  Croissanter

  Der er ganske enkelt stil over at kunne lave sine egne, smørbagte croissanter, men det kan være en kunst at nå frem til et luftigt resultat med de helt rigtige lag. Vi guider dig igennem, hvordan du laver vidunderlige croissanter, som med garanti imponerer.

  Klik på pilene for at se flere søde opskrifter til morgenbordt.

  Opskrift
 • Sødt bagværk til morgenbordet

  Scones

  Hemmeligheden ved at lave scones, der er knitrende sprøde udenpå og fløjlsbløde, luftige og svampede indeni, er at ælte dejen med ganske let hånd. Kom hakket mørk chokolade eller rosiner i dejen, eller bag den, som den er.

  Klik på pilene for at se flere søde opskrifter til morgenbordet.

  Opskrift
 • Sødt bagværk til morgenbordet

  Kanelbrød

  Kanelbrødet var et fast indslag hos bageren i Claus Meyers ungdom. Den lækre smørdej er fyldt med kanelremonce, og det giver et anderledes sødt brød, der både kan spises alene eller med et ekstra syndigt lag smør.

  Klik på pilene for at se flere søde opskrifter til morgenbordet.

  Opskrift
 • Sødt bagværk til morgenbordet

  Boghvedepandekager

  Boghveden er med sin milde nøddeagtige smag rigtig god i pandekager. Opskriften her er en simpel madpandekage, som du kan spise med det fyld, du har lyst til. Vi viser dig også, hvordan du kan strække dette udgangspunkt til en dessert-pandekage eller en luftig blini.
  Klik på pilene for at se flere søde opskrifter til morgenbordet.

  Opskrift
 • Sødt bagværk til morgenbordet

  French toast med æble og kanel

  French toast, også kendt som arme riddere, her i en rugbrødsversion. Rugbrødet får en god sprødhed og en dejlig dyb smag. Du kan bruge samme opskrift med hvedebrød, og du kan selvfølgelig skifte toppingen ud med det, du har.

  Klik på pilene for at se flere søde opskrifter til morgenbordet.

  Opskrift
 • CHOKOLADE-SMØREPÅLÆG

  Vil du prøve kræfter med dit helt eget chokoladesmørepålæg, så har vi den perfekte opskrift til dig. Chokoladecremen laves på ristede hasselnødder og mandler, mælkechokolade og mørk chokolade. Det er fabelagtigt på morgenbrødet eller pandekagerne, når selvforkælelsen skal være i højsædet.

  Opskrift

RETTER MED ÆG

SPINAT-FRITTATA MED TOMATSALSA

En frittata er det italienske bud på en æggekage her med en – ikke særlig italiensk – spicy tomatsalsa og med fyld af spinat og brød. Frittataen er også fin i sig selv uden salsaen, og den er også god kold.
Opskrift

RØRÆG MED LYNSTEGT TOMATSALSA

Nøglen til gode røræg er at stoppe i tide, mens æggene er cremede og virker som om, de har fået lidt for lidt. Man kan blive afhængig af røræg – i tacos, i sandwiches, til morgenmad, frokost og aftensmad. Her bliver de bakket op af en salsa, der steges i panden, inden æggene kommer i.
Opskrift