Tilbage til opskrifter

Hjemmelavet yoghurt med rabarber og grøn sukker med sødskærm

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Hjemmelavet yoghurt

Mælken opvarmes i en gryde til 80 grader. Tag derefter gryden af blusset og lad den køle ned til ca. 42 grader. Yoghurten røres i mælken med et piskeris. Hold nu yoghurten lun ved 40-42 grader i de næste 10-12 timer. Det kan gøres med en sous vide stav, på et varmt badeværelsesgulv eller i en ovn hvor kun lyset er tændt. Pisk yoghurten med et piskeris og sæt den herefter på køl i 3-4 timer inden den spises.

Rabarberkompot

Skyl og rens rabarberne godt og skær dem i tynde skiver. Læg dem i gryden sammen med sukker og lad det trække i 5 minutter til rabarberne smider saft. Kog nu forsigtigt rabarberne op på komfuret. Lad det koge i 10 minutter uden låg til rabarberne er møre og kompotten har en god konsistens. Spis den på toppen af din hjemmelavede yoghurt, til morgenmad, på pandekager, grød eller godt brød.

Grønt sukker

Vask sødskærmen og lad den tørre godt på et stykke papir. Pluk de groveste af stilkene fra og kom sødskærm og sukker i en foodprocessor. Blend sukker og sødskærm i 10-15 sekunder til du har en smuk, grøn sukker, der dufter skønt af anis. Spis det grønne sukker på yoghurt, grød eller til pandekager.

Ingredienser

Hjemmelavet yoghurt

1 dl yoghurt
1 l sødmælk

Rabarberkompot

400 g rabarber
125 g sukker

Grønt sukker

100 g sukker
25 g sødskærm