Tilbage til opskrifter

French toast med æble og kanel

French toast, også kendt som arme riddere, her i en rugbrødsversion. Rugbrødet får en god sprødhed og en dejlig dyb smag. Du kan bruge samme opskrift med hvedebrød, og du kan selvfølgelig skifte toppingen ud med det, du har.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Skær et par tykke skiver rugbrød på ca. 1½ cm. Pisk ægget med salt, kanel, mælk og revet citronskal til en ensartet masse. Sæt en pande over med smørret, og lad det smelte. Dyp brødskiverne i æggemassen på begge sidder, så de suger lidt af det til sig, og kom dem direkte på panden. Lad dem stege ved mellem varme, til de er sprøde – ca. 4-5 minutter på hver side.

Halver æblet, fjern kernehuset, og skær æblet i stænger.

Læg brødet på tallerkener, og top med æble, karamelsauce, evt. en halv håndfuld grofthakkede hasselnødder og citronsaft.

Karamelsauce

mælkKom den lukkede dåse i en gryde eller kasserolle med nok vand til at dække den. Kog i 3 timer – sørg for, at der hele tiden er nok vand til at dække dåsen! Hæld mere i, hvis nødvendigt. Køl dåsen ned, og opbevar den i køleskabet. Åben den, når du skal have karamelsauce på din dessert eller morgengrød. Så længe dåsen er uåbnet, er holdbarheden den samme som inden kogning.

Ingredienser

2 skiver rugbrød
1 æg
1 tsk salt
2 tsk stødt kanel
1 dl mælk
1 uspøjtet citron
2 spsk smør
1 æble
4 kviste estragon (kan undværes)
Karamelsauce (kan undværes)
evt. hasselnødder

Karamelsauce

1 dåse kondenseret mælk

Find opskriften i Meyers når du flytter hjemmefra

Find bogen her