Sådan gør du
Ymerdrys
Fordel hasselnødderne på en bageplade. Rist nødderne ved 200° i ca. 12-14 minutter, til de har fået farve og er blevet let gyldne. Hvis hasselnødderne har skaller, så gnub dem af i et tørt og rent viskestykke.
Riv rugbrødet fint på et rivejern eller blend det i en foodprocessor. Bland det med brun farin, revet citronskal og kakao. Skru ovnen ned på 175°, og fordel rugbrødsblandingen på den bageplade, du har ristet nødder på – nødderne skal ikke i ovnen igen. Bag, indtil ymerdrysset virker sprødt og let karamelliseret – ca. 20-25 minutter. Lad det hele køle godt af, og bland så rugbrødsblandingen med de grofthakkede nødder og tranebær.
Servering
Kom ymer i dybe tallerkener, top med ymerdrys, og riv evt. lidt frisk citronskal over
Ingredienser
Ymerdrys
150 g hasselnødder
500 g daggammelt rugbrød
125 g brun farin (eller alm. sukker)
skal af 1 usprøjtet citron
2 spsk kakao
100 g tørrede tranebær (eller anden tørret frugt)
Ymer
3 dl ymer