Tilbage til opskrifter

Ymer med ymerdrys

At lave sin egen ymerdrys giver et resultat, der smager bedre end noget, du kan købe dig til. Hvis du bruger rester af rugbrød, der ellers ville være røget ud, og hvis du shopper nødder og tørret frugt med lidt omtanke, er der også noget at hente på madbudgettet.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Ymerdrys

Fordel hasselnødderne på en bageplade. Rist nødderne ved 200° i ca. 12-14 minutter, til de har fået farve og er blevet let gyldne. Hvis hasselnødderne har skaller, så gnub dem af i et tørt og rent viskestykke.

Riv rugbrødet fint på et rivejern eller blend det i en foodprocessor. Bland det med brun farin, revet citronskal og kakao. Skru ovnen ned på 175°, og fordel rugbrødsblandingen på den bageplade, du har ristet nødder på – nødderne skal ikke i ovnen igen. Bag, indtil ymerdrysset virker sprødt og let karamelliseret – ca. 20-25 minutter. Lad det hele køle godt af, og bland så rugbrødsblandingen med de grofthakkede nødder og tranebær.

Servering

Kom ymer i dybe tallerkener, top med ymerdrys, og riv evt. lidt frisk citronskal over

Tip

Denne opskrift svarer til morgenmad i en uge, for to personer.

Ingredienser

Ymerdrys

150 g hasselnødder
500 g daggammelt rugbrød
125 g brun farin (eller alm. sukker)
skal af 1 usprøjtet citron
2 spsk kakao
100 g tørrede tranebær (eller anden tørret frugt)

Ymer

3 dl ymer

Find opskriften i Meyers når du flytter hjemmefra

Find bogen her