Tilbage til opskrifter

Hjemmelavet mysli

  • Hjemmelavet mysli

Knasende topping til din morgenmad, når den skal være ekstra deluxe. Granolaen vendes med en skøn rosensirup, som laves af hybenroser eller haveroser. Det giver granoen en himmelsk smag. Opbevar den i en lufttæt beholder, og hav dejlig morgenmad klar – selv på travle hverdagsmorgener.

Sådan gør du

Kom havregryn, solsikkekerner, mandler og hasselnødder i en bradepande beklædt med bagepapir. Smelt smør og honning i en gryde, og hæld dette hen over. Vend grundigt rundt med en træske, og kom herefter bradepanden i ovnen, og bag myslien 160º i 10-15 minutter, indtil den er gyldenristet og dufter af dejligt af varme nødder. Rør rundt et par gange undervejs, mens myslien bager, så den bliver jævnt bagt. Skær figner og æbleringe i mindre stykker, mens myslien er i ovnen. Tag bradepanden ud, og bland rosiner, tørrede æbler og figner i myslien, mens den er varm. Lad granolaen køle af, og opbevar den derefter i et patentglas eller en lufttæt kagedåse. Server granolaen med yoghurt og rosensirup som luksusmorgenmad, som snack eller som en lille hverdagsdessert.

Ingredienser

400 g grovvalsede havregryn
100 g solsikkekerner
100 g mandler
100 g hasselnødder
30 g smør
100 g honning
50 g tørrede æbleringe
50 g tørrede figner
50 g rosiner

Desuden

1 l yoghurt (1,5%)
rosensirup (se opskrift her)