Tilbage til opskrifter

Hjemmelavet mysli

  • Hjemmelavet mysli

Knasende topping til din morgenmad, når den skal være ekstra deluxe. Granolaen vendes med en skøn rosensirup, som laves af hybenroser eller haveroser. Det giver granoen en himmelsk smag. Opbevar den i en lufttæt beholder, og hav dejlig morgenmad klar – selv på travle hverdagsmorgener.

Sådan gør du

Kom havregryn, solsikkekerner, mandler og hasselnødder i en bradepande beklædt med bagepapir. Smelt smør og honning i en gryde, og hæld dette hen over. Vend grundigt rundt med en træske, og kom herefter bradepanden i ovnen, og bag myslien 160º i 10-15 minutter, indtil den er gyldenristet og dufter af dejligt af varme nødder. Rør rundt et par gange undervejs, mens myslien bager, så den bliver jævnt bagt. Skær figner og æbleringe i mindre stykker, mens myslien er i ovnen. Tag bradepanden ud, og bland rosiner, tørrede æbler og figner i myslien, mens den er varm. Lad granolaen køle af, og opbevar den derefter i et patentglas eller en lufttæt kagedåse. Server granolaen med yoghurt og rosensirup som luksusmorgenmad, som snack eller som en lille hverdagsdessert.

Rosensirup

Kom sukker, cidereddike og vand i en gryde, og bring i kog. Når sukkerlagen koger, så tilsæt de plukkede rosenblade, og tag gryden af varmen. Hæld den varme sirup i et rent patentglas og lad siruppen trækker i 12 timer inden brug.

Vi sigter som regel ikke rosenbladene fra, da de ser smukke ud i siruppen, men gør det, hvis du synes - da har allerede afgivet deres fine parfume.

Siruppen kan holde sig i 3-4 måneder i køleskabet. Brug den på yoghurt, tykmælk, i pandekager, over lagkager, til fløderand, vaniljeis eller som marinade i en frugtsalat.

Tip

Hvis du ønsker en tykkere sirup (a la akaciehonning), skal du lade sukkerlagen koge lidt længere, inden du tilsætter rosenbladene. Husk bare at holde godt øje med den, så den ikke brænder på.

Ingredienser

400 g grovvalsede havregryn
100 g solsikkekerner
100 g mandler
100 g hasselnødder
30 g smør
100 g honning
50 g tørrede æbleringe
50 g tørrede figner
50 g rosiner

Desuden

1 l yoghurt (1,5%)
rosensirup (ingredienser herunder)

Rosensirup

200 g sukker
2 spsk cidereddike
3 dl vand
4-5 usprøjtede rosenhoveder (hybenroser eller haveroser)

Find opskriften i Almanak

Find bogen her