Tilbage til opskrifter

Spinat-frittata med brød og tomatsalsa

En frittata er det italienske bud på en æggekage her med en – ikke særlig italiensk – spicy tomatsalsa og med fyld af spinat og brød. Frittataen er også fin i sig selv uden salsaen, og den er også god kold.

Sådan gør du

Frittata

Varm en pande op til middelvarme, og rist spinaten i lidt olie, til den lige falder sammen. Kom spinaten i en skål, og hæld væden fra ved lige at tippe skålen over vasken og holde på spinaten. Riv brødet på den grove side af et rivejern, og kom det i spinaten sammen med æg og et drys salt, og rør/pisk, til du har blandet blommer og hvider.

Tænd ovnen på 200°. Kom et par spsk. olivenolie i panden, og varm den op til middelvarme på blusset. Fordel spinat-æggemassen på panden, og steg i et par minutter. Fordel brud eller skiver af mozzarella på frittataen, og sæt den i ovnen. Bag, til æggene ser faste ud – det tager 4-5 minutter.

Tomatsalsa

Skær de små tomater i kvarter eller grove tern. Skær jalapenos i tern, og hak løget. Vend tomater, jalapenos og løg med citronsaft, olie, sukker, salt og peber.

Spis frittataen med groft brød og tomatsalsaen.

Tip

Hvis du ikke vil have gang i ovnen for at lave frittata, kan du lade den tilberede igennem nedefra på komfuret ved at holde varmen lav. Du kan evt. overdække med et låg eller sølvpapir. Har du rester af frittata, så brug den som fyld i sandwiches.

Ingredienser

Frittata

2 håndfulde spinat
olivenolie til stegning
1 skive daggammelt hvedebrød
3 æg
1 tsk salt
1 frisk mozzarellaost

Tomatsalsa

50 g små tomater
2 jalapeños
1 lille løg
1 spsk citronsaft
1 spsk olivenolie
1 tsk sukker
salt og peber

Find opskriften i Meyers når du flytter hjemmefra

Find bogen her