Tilbage til opskrifter

Boghvedepandekager

Boghveden er med sin milde nøddeagtige smag rigtig god i pande- kager. Opskriften her er en ekstra simpel madpandekage, som du kan spise med det fyld, du har lyst til. I tippet viser vi, hvordan du kan strække dette udgangspunkt til en luftig blinis eller en dessert- pandekage.

Sådan gør du

Tip

Hvis du vil lave blinis, så tilføj 50 g ekstra boghvedemel og skift mælken ud med kærnemælk. For at få den karakteristiske blinisluftighed skal du dele ægget og kun piske æggeblommen i melet sammen med 1 g bagepulver og ekstra 3 g salt. Pisk æggehviden luftig og hvid, og vend den forsigtigt i dejen som det allersidste inden bagning. Bag små tykke pandekager, evt. i en blinispande, hvis du har en. Opskriften giver 15-18 stk. Hvis du vil lave dessertpandekager, foreslår vi, at du skifter halvdelen af boghvedemelet ud med glutenfri havremel og tilsætter 25 g sukker.

Ingredienser