Tilbage til opskrifter

Boghvedepandekager

Boghveden er med sin milde nøddeagtige smag rigtig god i pande- kager. Opskriften her er en ekstra simpel madpandekage, som du kan spise med det fyld, du har lyst til. I tippet viser vi, hvordan du kan strække dette udgangspunkt til en luftig blinis eller en dessert- pandekage.

Bestil mad ud af huset til nytår. Lad vores kokke stå for menuen til årets sidste fest, så du slipper for at stå i køkkenet nytårsaften.

Bestil her

Sådan gør du

Pisk boghvedemel, salt og æg sammen i en skål. Tilsæt mælken ad tre omgange under kraftig piskning. Sørg for, at dejen er pisket glat, inden du fortsætter. Lad dejen stå og hvile en times tid på køkkenbordet.

Varm en pande op til mellemvarme – helst en med non-stick overflade – og bag boghvedepandekagerne i smør, præcis som med almindelige pandekager, til de er flot gyldenbrune på begge sider.

Tip

Hvis du vil lave blinis, så tilføj 50 g ekstra boghvedemel og skift mælken ud med kærnemælk. For at få den karakteristiske blinisluftighed skal du dele ægget og kun piske æggeblommen i melet sammen med 1 g bagepulver og ekstra 3 g salt. Pisk æggehviden luftig og hvid, og vend den forsigtigt i dejen som det allersidste inden bagning. Bag små tykke pandekager, evt. i en blinispande, hvis du har en. Opskriften giver 15-18 stk. Hvis du vil lave dessertpandekager, foreslår vi, at du skifter halvdelen af boghvedemelet ud med glutenfri havremel og tilsætter 25 g sukker.

Ingredienser

100 g boghvedemel
1 g salt
1 æg
300 g mælk
smør (til stegning)