Tilbage til opskrifter

Røræg med lynstegt tomatsalsa

Nøglen til gode røræg er at stoppe i tide, mens røræggene er cremede og virker som om, de har fået lidt for lidt. Man kan blive afhængig af røræg – i tacos, i sandwiches, til morgenmad, frokost og aftensmad. Her bliver de bakket op af en salsa, der steges i panden, inden æggene kommer i.

Sådan gør du

Lynstegt tomatsalsa

Skær tomater og forårsløg i grove stykker, og hak hvidløget fint. Hak urterne groft. Varm en pande op til mellem varme med olivenolien. Rist alt det grønne i 2-3 minutter sammen med den røgede paprika. Smag til med salt og peber, og eddike/citronsaft. Kom salsaen i en skål.

Røræg

Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med mælken, til der ikke er klumper i. Vask og tør panden godt af, og varm den op med 2 spsk. olivenolie, uden at den bliver for varm. Kom æggeblandingen i panden, og rør rundt med en paletkniv. Du skal sørge for, at æggene ikke når at sætte sig fast på bunden. Når du tænker, at røræggene er næsten færdige, så er de allerede færdige!

Server straks med salsa, evt. flere hakkede forårsløg, og spis gerne brød til.

Tip

Lidt revet fast ost i røræggene, lige inden de bliver færdige, er en god opgradering.

Ingredienser

Lynstegt tomatsalsa

100 g modne tomater
2 forårsløg
1 fed hvidløg
1 håndfuld persille eller basilikum
2 spsk olivenolie
1 tsk røget paprika
salt og peber
1 spsk æblecidereddike eller citronsaft

Røræg

4 æg
3 dl sødmælk
2 spsk olivenolie

Find opskriften i Meyers når du flytter hjemmefra

Find bogen her