Tilbage til opskrifter

Røræg med lynstegt tomatsalsa

Nøglen til gode røræg er at stoppe i tide, mens røræggene er cremede og virker som om, de har fået lidt for lidt. Man kan blive afhængig af røræg – i tacos, i sandwiches, til morgenmad, frokost og aftensmad. Her bliver de bakket op af en salsa, der steges i panden, inden æggene kommer i.

Sådan gør du

Lynstegt tomatsalsa

Skær tomater og forårsløg i grove stykker, og hak hvidløget fint. Hak urterne groft. Varm en pande op til mellem varme med olivenolien. Rist alt det grønne i 2-3 minutter sammen med den røgede paprika. Smag til med salt og peber, og eddike/citronsaft. Kom salsaen i en skål.

Røræg

Server straks med salsa, evt. flere hakkede forårsløg, og spis gerne brød til.

Tip

Lidt revet fast ost i røræggene, lige inden de bliver færdige, er en god opgradering.

Ingredienser

Lynstegt tomatsalsa

100 g modne tomater
2 forårsløg
1 fed hvidløg
1 håndfuld persille eller basilikum
2 spsk olivenolie
1 tsk røget paprika
salt og peber
1 spsk æblecidereddike eller citronsaft

Røræg

4 æg
¾ dl sødmælk
2 spsk olivenolie

Find opskriften i Meyers når du flytter hjemmefra

Find bogen her