6 gode råd: Sådan kan videochat redde påskefrokosten

Coronakrisen lukker ned for traditionelle omgangsformer og rykker fællesskaber online. En del af den kommende tids påskefrokoster vil blive afholdt via chat, og vi vil gerne give dig et par gode råd til, hvordan du får det bedste ud af din online sammenkomster.

Morgensang, komikerfitness, balletundervisning, koncerter, babyyoga og bagning. Listen er lang. Hvis vi har lært én ting af coronakrisen i Danmark, så er det, at fællesskabstrangen ikke kan knægtes. Det ser ud til, at vi selv finder ud af, hvordan vi kan være sammen hver for sig. ⁣

Vi vil gerne bidrage til, at det bliver lidt lettere og lidt sjovere at lave mad derhjemme og bevare fællesskabet om måltiderne, nu hvor vi har allermest brug for at lykkes med det. For når de sociale samværsformer rykker online, kommer tiden også til spisningen. 

Det gælder også for påsken; en højtid, som de fleste ser frem til ligeså meget for madens som for selskabets skyld, og udsigten til nu at skulle karantænespise sammen to og to eller fire og fire gør forståeligt mange mennesker lidt trist til mode. Derfor har vi udforsket idéen om digitale fællesspisninger og samlet en lille guide til dig, så du kan blive klogere på, hvordan du kan indtage påskefrokosten med venner og familie og dermed blive flere til bords - hver for sig. På den måde kan vi måske understøtte påskens traditioner og hyggestunder på en ny måde. 


Læs vores seks gode råd til den digital påskefrokost herunder.

Vi opfordrer alle til at inspirere hinanden. Vis os den mad, du har lavet, og fortæl os om dine bedste oplevelser undervejs. ⁣ Tag dine opslag med #madsammenhverforsig på Instagram, så deler vi det videre.

1. Vælg platformen med afsæt i gæsterne

Er det en familiekomsammen, har bedsteforældre måske mere flair for Facebooks funktioner, mens kollegaer kan mødes via Teams og Skype.

2. Tjek, at kameraet og højtalerne fungerer

Det er langt sjovere at spise sammen, når man kan høre og se hinanden. De fleste programmer i computeren eller telefonen har testfunktioner til formålet, og ellers kan man lave et testopkald i dagene før.

3. Placer telefonen eller computeren i øjenhøjde 

Du kan bruge et stativ, en selfiestang eller sågar en bunke bøger stablet oven på en stol til formålet i øjenhøjde direkte overfor dig/jer selv.

4. Skriv en sang, eller find en skålvise frem

På de fleste videochatplatforme kan man dele sin skærm med de andre deltagere. Oplagt til en fællessang gemt i et Word-dokument, eller et slideshow med billeder fra tidligere påskefrokoster i f.eks. en Powerpoint. Det er sjovere at synge sammen over videochat, end du måske lige går og tror.

5. Spis de samme retter og drik de samme ting på samme tid

På den måde kan I diskutere smagsnoter i maden og drikkevarer, og dermed styrke oplevelsen af et fælles måltid.

6. Optag jeres påskefrokost

Flere platforme har en optagefunktion, som kan bruges til at dokumentere en skål, en sang eller endda hele påskefrokosten. Alternativt kan du tage billeder eller screenshots med telefonen. Send videoer og billeder til venner og familiemedlemmer, der ikke kan være med, eller gem dem som et minde om dengang, I spiste påskefrokost sammen hver for sig.

 

 • Mad sammen hver for sig

  Digital påskefrokost

  Ryk fællesskabet online

  Læs med, klik på pilene under billedet og få gode råd til, hvordan I kan indtage påskefrokosten digitalt med venner og familie, og dermed blive flere til bords.

 • Mad sammen hver for sig

  Digital påskefrokost

  Ryk fællesskabet online

 • Mad sammen hver for sig

  Digital påskefrokost

  Ryk fællesskabet online

 • Mad sammen hver for sig

  Digital påskefrokost

  Ryk fællesskabet online

 • Mad sammen hver for sig

  Digital påskefrokost

  Ryk fællesskaber online

 • Mad sammen hver for sig

  Digital påskefrokost

  Ryk fællesskabet online

 • Fra to kuverter

  Bestil påskefrokosten

  Lige til døren

  Traditionen tro er vi klar med vores klassiske frokostmenu - i år leveret helt ned til to kuverter.
  Så kan du stadigvæk samle dine nærmeste husfæller i påsken eller måske endda mødes til frokost online. Vi leverer påskefrokosten til hele landet.

  Glæd jer til lakserillette med rygeost, gammeldags modnede sild med danske rabarber, spæde salater med grønne asparges og en festlig opgradering af den klassiske tartelet, nemlig en smørbagt vol au vent, som vi fylder med forårsfrikassé.

  Bestil påskefrokost