Tilbage til opskrifter

Rødvinskogt rødkål med rosmarin og æbler

Rødkålen her er stadig genkendelig som en julerødkål med syre, let sødme og groftskåret, mør kål. Men den har et lidt mere rundt og markant udtryk med rødvinsdybde, rosmarinaroma og syrlige æbler. Den egner sig godt til flæskesteg i den magre ende eller stegt andebryst. Den er også et godt valg, hvis man vil undgå, at julemaden bliver for sød i det.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Del kålen i kvarter, og skær den i skiver på 1 cm’s tykkelse. Smelt smør- ret i en stor gryde. Kom kålen i gryden, og rist den i 7-8 minutter, til den falder lidt sammen. Tilsæt rødvin, eddike, rosmarin, knust peber og salt. Kog under låg ved svag varme i 11⁄2-2 timer, indtil kålen er godt mør og glaseret.

Fjern kernehuset fra æblerne, skær æblerne i både, og kog dem med i 5-6 minutter, så de får lidt varme, men stadig holder formen. Hvis du ikke laver den på dagen, så opbevar den i en lukket beholder i køleskabet, hvor den kan holde sig i et par uger.

Lun kålen nænsomt frem mod spisetid.

Ingredienser

1 kg rødkål
100 g smør
4 dl rødvin
½ dl balsamicoeddike
1 stilk rosmarin
½ tsk knust sort peber
1 ½ tsk salt
200 g æbler

Find opskriften i Meyers jul


Hvordan får du brugt råvarerne på en ny måde?

Kender du også det, at der altid ender med at ryge en stødt tomat eller noget slatten trist kål i skraldespanden, fordi du kører fast i de vante salatopskrifter og bliver træt af dem? Det har vi også tit prøvet, og derfor har vi samlet en masse skønne salatopskrifter til dig, så du nemt kan finde nye spændende opskrifter, og få lært nogle nye salatkombinationer at kende. Du kan få hjælp til at minimere spild af frugt og grønt her.


Inspiration til salater der kan bruges som tilbehør og som et måltid

Vi har samlet vores bedste opskrifter på salat som tilbehør til aftensmaden og på mere mættende salater, hvis du vil have en salat til frokost. Vi har samlet lidt af det hele, så du kan finde noget til dit behov.


Salat opskrift - lige fra de hurtige til dem der skal planlægges

Her finder du masser salatopskrifter, både de helt friske lette grønne salater, varme salater og de mættende salater. Vi har et udvalg af salater du nemt og hurtigt kan lave efter en lang arbejdsdag, men også opskrifter til de dage, hvor der gerne må blive kælet lidt ekstra for den gode mad, og hvor der skal bruges tid på at sylte og fermentere inden den sprøde salat kan blive sat på bordet. Har du ikke selv mod på at hoppe ud i fermentering derhjemme, kan du booke en plads på vores fermenteringskursus her.

  • Tag på madkursus i Meyers Madhus

    Madkursus i grøn mad

    Kursus til vegetarer, veganere og alle andre, der elsker grøn mad. Med et kursus i grøn mad får du masser af inspiration til velsmagende, varierede og farverige grønne måltider, og lær grundteknikker i det grønne køkken. Maden på kurset er 100% plantebaseret.

    Bestil her