Her har vi samlet Jeres bedste råd til, hvordan man generelt undgår madspild i sin dagligdag.
- Resterne fra dagens aftensmad bliver madpakken i morgen.
- Lav en madplan for ugen, hvor du sørger for at justere mængderne i forhold til hvor mange I er, og hvor forskellige ingredienser kan gå igen flere gange.
- Hver søndag serveres den allerlækreste ret: "Tøm køleskabet" = "Luksusbiksemad med et twist".
- Gårdagens Bolognese kommer i lasagnen med blendede grønsagsrester fra køleskabsskuffen.
- Vi sylter herhjemme. Det smager godt på f.eks. hjemmelavet Nan brød og yoghurt dressing.
- Supper er også et hit og selvfølgelig grønsagssmoothies.
- Jeg fryser skroget når jeg har lavet kylling. Når jeg har en grydefuld bliver der kogt suppe på dem. Om morgenen bliver suppen siet og jeg har en super god fond.
- One pot pasta konceptet er altid holdbart, så længe man bare har pasta/spaghetti i skabet. Så fyldes alt det andet egentlig bare i gryden.
- Tøm lageret, inden du køber nyt. Det sparer både penge og du undgår at kassere glas, dåser mm. inden de bliver for gamle.
- Rester her hjemme ender tit i forårsruller eller supper.
- Køb vare i løsvægt! Køb kun det du har brug for.
- Her var problemet at resterne i fryseren blev for gamle. Derfor indførte jeg en regel, at fryseren skal være tom 1. juli og 1. december.
- Vores bedste råd er at kigge i sin egen skraldespand og forholde sig til hvad det er for nogle madvarer man smider mest ud af - og så sæt ind der! Er det grøntsager der bliver trætte, aftensmadsrester der bliver for gamle eller er det måske produkter som pålæg og mejeri der ender med at blive til spild? Det er vigtigt at starte med at kigge på de steder hvor man kan redde mest som det første
- Rigtig mange rester af kød og/eller grønsager kan bruges i stegte ris, stegte nudler/pasta, æggekage, omelet, madpandekager eller tærte.