BESKRIVELSE

Få størst mulige velsmag ud af sæsonens grøntsager – uanset om du er vegetar, veganer eller bare ønsker, at grøntsager skal spille en af hovedrollerne i dit madliv. Kurset bygger på tankerne bag vores nye store kogebog, Meyers Grøn Mad, som udkom 31. oktober 2017.  

På kurset tilbereder vi et alsidigt grønt måltid, med små og store deleretter, snacks, og andre gode sager.

Undervejs bliver du indført i grundteknikker, der løfter dit grønne køkken – f.eks. lærer du at fermentere grøntsager, lave dine egne grøntsags- og svampebouilloner, bruge forskellige sylteteknikker, piske plantebaseret mayonnaise og meget mere.

Hvad lærer du?

Du bliver indført i en række forskellige grundtilberedninger af grønne råvarer. Du får tips til at udnytte grøntsagerne på en måde, der giver variation i dit køkken og minimerer madspild.

Vi jagter den store smagsfylde i måltidet – ikke mindst ved at opdyrke den grønne umami. Svampe, tang, tomater og asiatiske fermenterede sager er i fokus.

Du lærer at sylte og fermentere efter både nordisk og asiatisk forbillede. Vi ser på krydderiernes plads i det grønne køkken, og du lærer nogle af vores yndlingskrydderiblandinger at kende. Vi koger enkle grundbouilloner på grøntsager og svampe, som du kan bruge på kryds og tværs.

Du lærer at piske en plantebaseret mayonnaise. Vi fremstiller plantebaseret ’mælk’, f.eks. mandel- eller hasselnøddemælk, alt efter hvad der passer til dagens menuen.

Hvad får du?

• Et overdådigt grønt måltid
• Omsorg fra værtinde og opvasker, så du kan koncentrere dig om det vigtige
• Opskrifter med hjem
• Drikkevarer, inklusiv vin, øl, most, te og kaffe, er inkluderet

Vælg dato og billetter

  • Lør. 26. okt

    Meyers Madhus i København, kl. 11:00 - 16:00

  • Tir. 5. nov

    Meyers Madhus i København, kl. 17:00 - 22:00

  • Lør. 23. nov

    Meyers Madhus i København, kl. 11:00 - 16:00

  • Tir. 3. dec

    Meyers Madhus i København, kl. 17:00 - 22:00

  • Tir. 21. jan

    Meyers Madhus i København, kl. 17:00 - 22:00

  • Lør. 1. feb Udsolgt

    Meyers Madhus i København, kl. 10:00 - 15:00

  • Tir. 25. feb Få billetter

    Meyers Madhus i København, kl. 17:00 - 22:00

  • Fre. 13. mar

    Meyers Madhus i København, kl. 17:00 - 22:00

  • Lør. 4. apr

    Meyers Madhus i København, kl. 10:00 - 15:00

  • Tir. 28. apr

    Meyers Madhus i København, kl. 17:00 - 22:00

Book din plads

pers.

1.295,- pr person

pers.

1.295,- pr person

Vegetarisk, vegansk og velsmagende grøn mad

På dette kursus lærer du at håndtere grøntsager som hovedrollen i dit måltid. Vi tager udgangspunkt i sæsonens råvarer og fokuserer særligt på, hvordan vi kan fremelske den efterhånden velkendte femte grundsmag umami. Her arbejder vi med udvalgte råvarer som tomater, svampe og tang, der naturligt er rige på grundsmagen.

Vi går også i dybden med tilberedningsmetoder, som kan få grøntsager, der ellers ikke umiddelbart skriger af umami, til at bidrage med mundfylde og det eftertragtede kødagtige udtryk. 

Du bliver indført i grundteknikker, som kan løfte dit grønne køkkenkartotek til nye højder som blandt andre fermentering, langtidsbagning og krydring.

Læs mere om det grønne køkken

Er du nysgerrig på mere om det grønne køkken, har vi samlet udvalgte opskrifter, køkkentips og andet godt på følgende side:

https://meyers.dk/nyheder/velsmagende-groen-mad/

Hvis du er interesseret i at få fingrene i endnu flere grønne opskrifter i bogformat, så kan du læse om vores bog 'Meyers grøn mad - til vegetarer, veganere og alle, der gerne vil spise mere grønt' her:

https://meyers.dk/produkter-og-kogeboeger/meyers-kogeboeger/meyers-groen-mad/