Inspiration til frokosten på hjemmekontoret

I dag er vi stadig mange, der arbejder hjemmefra, og mens den daglige, fysiske kontakt med kollegaerne er forduftet eller blevet markant mindre, står frokosten stadig som et lysende højdepunkt på de flestes dag. Vi har sammensat vores bud på lækre og sunde frokostretter, samt tips og tricks til hvordan du kan peppe din flade rugbrødsmad op eller spise rester til frokost fra gårsdagens aftensmåltid.


Opskrifter på sunde og lækre frokostretter

Det kan være svært at finde på gode ideer til en velsmagende og sund frokost. Uanset om man skal have madpakke med på farten eller kan nyde frokosten hjemme, så kan måltidet midt på dagen hurtigt blive nedprioriteret. Derfor vil vi gerne give en hjælpende hånd i form af nogle af vores absolut yndlings frokostopskrifter. 

Alle opskrifterne er spækket med grøntsager og sprængfyldte med energi, så du kan være produktiv resten af dagen. Derudover giver opskrifterne god mulighed for, at bruge hvad end du nu lige har i køleskabet, og det er dermed også en god måde at mindske madspild på.

 

 

 • Grøn poke bowl med wasabicreme

  En poke bowl er et let og meget fleksibelt måltid – brug opskriften her som inspiration, og tag så udgangspunkt i de grøntsager, du har i køleskabet. Brug også gerne rester af kogte eller stegte grøntsager. Er der noget af fyldet her, du mangler, så lav salaten alligevel. Den er god at have med i et glas til både frokost, mellemmåltid og aftensmad.

  Find opskriften her
 • Croque madame

  En legendarisk fransk sag, hvor et spejlæg møder en sprød og saftig toast med dijonsennep. En helt klassisk croque er med bechamelsauce – men det her er en lidt mere hverdagsagtig en af slagsen. Den let bitre raddichiosalat giver det perfekte modspil til den mættende toast.

  Find opskriften her
 • Frokostsalat med hummus, sprøde gulerødder og citrondressing

  Salaten her har det hele og er god at have med på farten i et glas eller en bøtte – men selvfølgelig også som et let grønt måltid derhjemme. Varier grøntsagerne med det, du har. Både hummus og citrondressing kan holde sig i en uges tid i køleskabet, hvis du laver en større portion.

  Find opskriften her
 • Stegt brød med cremet kål og svampe

  Stegepanden kan få daggammelt brød til både at smage ekstra godt og virke friskt og saftigt på ny. Når du har stegt brødet, bruger du panden til at stege fyldet, og to minutter senere har du et enkelt og mættende måltid.

  Find opskriften her

Lav dit eget pålæg fra bunden

Lav dit eget hjemmelavede pålæg helt fra bunden til hjemmekontoret eller ungernes madpakke. 

Vi har fundet nogle spændende opskrifter på forskellige typer pålæg lige fra rullepølse kogt i øl til vegetarisk svampepaté.


Bag dit eget brød til frokosten

Byt det tørre køberugbrød ud med et friskbagt og fugtigt hjemmebagt rugbrød. Vi har både en opskrift til dem der foretrækker et rugbrød med kerner og en opskrift til dem der foretrækker det klassiske uden kerner. 

Du kan også kaste dig ud i vores signaturbrød, Ølandshvedebrødet, som eksempelvis er perfekt til en Croque madame eller med stegte svampe ovenpå.

 • Mørkt rugbrød med kerner

  Et lækker hjemmebagt rugbrød med masser af kerner, som er perfekt til frokostbordet. Husk at opfriske din surdej 12-24 timer før og sæt kernerne i blød – så de er klar til rugbrødsdejen dagen efter. Da rugbrødsdejen er meget fugtig, har du brug for en rugbrødsform, som brødet bages i.

  Find opskriften her
 • Klassisk rugbrød uden kerner

  Her får du en opskrift på et simpelt og lækkert basisrugbrød, udelukkende bagt på rugmel, surdej, vand og salt. Det giver et saftigt rugbrød med den rigtige rugsmag, fordi de tilsatte ingredienser ikke overdøver rugens fine smag. Frisk din surdej op 12-24 timer inden dejen til rugbrødene skal slås sammen, og husk at du skal bruge 2 rugbrødsforme på 1,5 liter, til at bage rugbrødene i.

  Find opskriften her
 • Ølandshvedebrød

  Det populære brød fra vores bagerier bagt med surdej og en af de bedste 'nye-gamle' hvedesorter, ølandshvede. Det kan tage lidt tid at lære at håndtere de våde deje, men det er i den grad umagen værd! Bag både brød eller boller af opskriften.

  Find opskriften her

Spis dine rester til frokost

 Hvis du ikke lige kan overskue at stå og kokkerere midt på dagen, kan du med fordel lave en ekstra stor portion aftensmad dagen inden og spise resterne til frokost. 

Det er en nem måde at få en lækker og veltilberedt frokost på - helt uden stress eller tid i køkkenet i løbet af arbejdsdagen. Her kan du få inspiration til aftensmad som er mindst ligeså god dagen efter.

 • PIFT DIN FROKOST OP MED VORES SPREADS

  Hvis du har lyst til at kredse lidt ekstra om din frokost uden at røre en finger, har vi udviklet en række små smagsoplever, der kan nydes og sammensættes nøjagtigt som du selv har lyst og sult til – og som med fordel kan indgå som en del af frokostbordet på hjemmekontoret. Uformelt, nemt, hyggeligt og uforskammet velsmagende!

  Du kan købe vores spreads og dips i din nærmeste Kvickly, SuperBrugsen, Irma og på coop.dk

  Se hele udvalget her
 • Meyers syltevarer

  LØFT NIVEAUET PÅ DINE RUGBRØDSMADDER

  En leverpostejsmad er bare ikke det samme uden syltede rødbeder. Top dine rugbrødsmadder af med syltede grøntsager for at skabe det perfekte modspil til den lidt fede pålæg. Vores syltevarer er baseret på Samsøs gode grøntsager, som vi tilfører en unik sammensætning af krydring og lage. Syltevarerne indeholder ikke tilsætningsstoffer af nogen art, de er knasende sprøde og det syrlige prik over i'et på ethvert fuldkomment frokostbord.

  Du kan købe vores syltevare i din nærmeste Kvickly, SuperBrugsen, Irma og på coop.dk

  Se hele udvalget her