Tilbage til opskrifter

Wraps med ristede grøntsager og yoghurtdressing

  • Opskrift på wraps med bagte grøntsager og kikærter

Ideen her er at smide nogle grøntsager i ovnen med en dåse kikærter og lidt krydderier, og lave en simpel yoghurtdressing. Hvilke grøntsager er ikke afgørende!

Sådan gør du

Ristede grøntsager

Skær squashen i fire stykker på langs, og skær dem i skiver. Snit rødløget groft, skær peberfrugten i store tern, og blomkålen i små buketter.

Kom grøntsagerne i et ovnfast fad, sammen med kikærterne og 1 spsk. af kikærtevandet. Vend det hele med olivenolie, korianderfrø, garam masala og et godt drys salt og peber, så alt er blandet.

Rist grøntsagerne i ovnen ved 190° i ca. 45 minutter. Rør rundt et par gange undervejs, så grøntsagerne bliver jævnt ristet.

Yoghurtdressing

Riv agurken, kom den i et dørslag, og drys med en smule salt. Lad den trække lidt, og klem den så mellem fingrene, så du får lidt af væden ud. Vend agurken med yoghurt, revet hvidløg, finthakket mynte og smag til med lidt salt.

Syltede rødløg

Pil og snit rødløget i strimler.

Kog eddike, sukker, salt og vand sammen, og hæld den kogende lage over løgene. Lad dem trække en times tid eller natten over i køleskabet.

Aji verde

Skær begge jalapenos igennem på langs, og befri dem for kerner og stilk. Kom jalapenos, revet hvidløg, grofthakket koriander og revet parmesan i en foodprocesser, blender eller glas, der passer til en stavblender sammen med mayo, limeskal og limesaft. Blend til en jævn dressing – der må godt være lidt grove stykker af urter og chili i.

Vil du lave dressingen på ren håndkraft, kan du bruge en morter til alle ingredienser minus mayonnaise og parmesan, som du blander i til sidst.

Servering

Fyld tortillas med ristede grøntsager, yoghurtdressing, syltede løg, og spis dem evt. med aji verde eller en anden chilisauce.

Tip

En wrap er et godt opsamlingssted for rester af bagte, stegte eller kogte grøntsager. Det kunne også være rester fra aftenen forinden, der får en tur i ovnen og ender i en wrap. Prøv dig frem!

Ingredienser

Ristede grøntsager

1 squash
1 rødløg
1 rød peber
½ blomkål
1 dåse kikærter
3 spsk olivenolie
3 tsk korianderfrø
3 tsk garam masala
havsalt
friskkværnet peber

Yoghurtdressing

½ agurk
2 dl yoghurt
1 fed hvidløg
1 håndfuld mynte

Syltede rødløg

1 rødløg
½ dl lagereddike
50 g sukker
½ tsk salt
50 g vand

Aji verde

2 friske grønne chilipebre (f.eks. jalapenos)
2 fed hvidløg
1 håndfuld friske koriander
30 g parmesanost
50 g mayonnaise
1 lime (skal og saft)
havsalt

Desuden

4 hvedetortillas
1 lime

Find opskriften i Meyers når du flytter hjemmefra

Find bogen her