Lakserilette er en lækker og nem ret, som passer perfekt til aftensmaden, enten som hovedelementet eller som tilbehør. Den vil også egne sig godt som en del af påskebordet, hvor den med garanti vil være et hit.

Få maden leveret til påskefrokosten. Menuen er hjemmelavet fra top til bund og klar til servering hjemme hos dig.

Se årets påskemenu her

Sådan gør du

Lakserilette

Den varmrøget laks skal plukkes groft, og den koldrøget laks skæres i tern. Størrelsen på ternene er omkring 5x5 mm. Pisk herefter creme fraichen luftig sammen med rygeosten. Når cremen er luftig vendes mayonnaise, kapers, cornichoner, sennep, citronskal, fint hakket purløg og dild sammen til en ensartet masse. Til slut vendes cremen sammen med de to slags laks samt syltede fennikel. Smag det hele til med citronsaft, salt og peber.

Fennikelsalat

Fenniklen ordens og skylles godt inde den bruges. Herefter skæres den tyndt ud i skiver. Du kan med fordel bruge et mandolinjern eller en maskine, hvis du har sådan en. Tykkelsen skal være omkring i 1-2 mm. Efter de er skåret skal de ligges i isvand i minimum 3-4 timer. Det er med til at gøre, at fenniklen er sprød og frisk, når den skal serveres. Dilden plukkes og ligges i isvand, hvilket med fordel kan gøres dagen inden det skal bruges.

Syltede sagogryn

Sæt sagogrynene i blød i 1-2 timer. Kog dem herefter i let saltet vand til de næsten er helt gennemsigtige. Det er vigtigt, at du koger dem i rigeligt vand, fordi de ellers kan sætte sig fast i bunden. Når sagogrynene er kogte, skal de afkøles i isvand til de er helt afkølede.

Kog æbleeddike og æblejuice op, imens du venter på, at sagogrynene køler af. Æblelagen skal køle af, efter den har været oppe at koge. Kom æblelagen og sagogrynene i en bøtte, når de er helt afkølet, og kom det herefter på køl.

Du kan med fordel røre lidt i sagogrynene engang imellem, da de ellers vil sætte sig sammen i klumper.

Syltede fennikel

Start med at orden og skyl fenniklen godt. Skær dem herefter i tern af ca. 1x1 cm. Blancher dem kort, og køl dem herefter af i isvand. Til slut overhældes de med den kolde syltelage, og vakuummers. Hvis du har mulighed, så kom dem gerne i vakuum 1 uge før de skal bruges.

Ingredienser

Lakserilette

220 g varmrøget laks
60 g koldrøget laks
75 g rygeost
60 g creme fraiche 38%
220 g mayonnaise
25 g cornichoner
25 g kapers
15 g sennep
17 ½ g citronsaft
2 ½ g citronskal
12 ½ g purløg
12 ½ g dild
120 g syltede fennikel
salt
peber

Fennikelsalat

150 g fennikel
20 g dild

Syltede sagogryn

20 g sagogryn
100 g æblejuice eller æblemost
100 g æbleeddike
salt

Syltede fennikel

100 g fennikel
50 g syltelage