Tilbage til opskrifter

Hurtig nudelsuppe med oksekød

En lynversion af nudelsuppe med kødboller, hvor kødet bare steges uden at blive lavet til en egentlig fars og formet til kødboller. Det smager skønt, og du skyder genvej forbi en tidskrævende proces.

Sådan gør du

Fremgangsmåde

Sæt en gryde over, og rist kødet i olien ved høj varme i et par minutter. Hæld bouillonen i sammen med limeblade, ingefær i skiver og fintsnittet rød chili, og lad det koge ved svag varme i 2-3 minutter. Fjern det skum, der evt. danner sig på overfladen med en ske.

Kom nudlerne i suppen sammen med fintsnittet spidskål, kog op, tag gryden af blusset, og lad suppen trække i 5 minutter, til nudlerne er møre, men stadig har lidt bid. Snit forårsløgene fint, og kom dem i suppen sammen med bønnespirer og grofthakket koriander. Smag til med fiskesauce, soyasauce og limesaft.

Ingredienser

Ingredienser

100 g hakket oksekød
2 spsk olie
6 dl hønsebouillon
2 limeblade
2 cm frisk ingefær
1 frisk rød chili
2 håndfulde nudler (f.eks. risnudler eller ægnudler – alle typer kan bruges)
¼ spidskål
2 forårsløg eller et rødløg
1 håndfuld bønnespirer
evt. 1 håndfuld frisk koriander
fiskesauce
lys soyasauce
½ limefrugt

Find opskriften i Meyers når du flytter hjemmefra

Find bogen her