Tilbage til opskrifter

Mungbønne-ærtepuré med lynstegt spidskål og syltede forårsløg på quinoafladbrød

Sørg for at få lidt af det hele med i hver eneste bid af de bløde og let seje fladbrød smurt med den milde bønne-ærtepuré og toppet med knasende ærter, sprød spidskål, knasende quinoa og syrlige, syltede forårsløg. Server brødene som en snack eller et let måltid.

Sådan gør du

Mungbønne-ærtepuré

Udblød bønnerne i koldt vand natten over eller i mindst 6 timer, hæld vandet fra, og kog dem i rigeligt friskt vand under låg i 30-35 minutter, til bønnerne er møre. Hæld vandet fra.

Kom bønnerne i en foodprocessor sammen med ærter, olivenolie, citronsaft og revet hvidløg. Blend i 2-3 minutter til en ensartet puré, og smag til med salt og peber.

Syltede forårsløg

Når du har skyllet forårsløgene grundigt, skær så fine ringe af den grønne del ned til, hvor det hvide starter. Gem ringene, og skær den hvide del af løgene i 1½ cm tykke skiver. Kog vand, sukker, citronsaft og 1 knivspids salt op i en gryde. Kom løgskiverne – ikke de grønne ringe – i gryden, og kog dem i 1-2 minutter, og lad dem derefter trække, til lagen er kold.

Quinoafladbrød

Kog quinoaen efter anvisning på posen. Gem 1½ dl af kogevandet, og hæld resten fra. Lad vandet køle ned til stuetemperatur. Rør gæren ud i vandet, og tilsæt melet, den kogte quinoa og salt. Ælt i en røremaskine eller i hånden, til dejen er sammenhængende og elastisk – det tager ca. 10 minutter i en røremaskine og lidt længere i hånden. Lad dejen hæve lunt i en times tid.

Hak dejen ud i 6 lige store stykker, og rul dem til flade runde brød – ca. 5 mm i tykkelsen. Sæt en bageplade i ovnen, og varm den op til 240°. Brug en spartel eller en pizzabakke til at skubbe brødene ind på bagepladen i ovnen, og bag, til fladbrødene er flot gyldne – ca. 8-10 minutter.

Sprød quinoa

Kog quinoaen i 20 minutter i rigeligt vand. Dryp dem godt af, fordel dem på et viskestykke, og lad dem tørre i mindst 1 time på køkkenbordet.

Varm olien op til 160°, eller til den syder og bobler omkring en tændstik uden svovl. Fritér quinoafrøene i 3-4 minutter, til de er sprøde. Læg dem på køkkenrulle, og krydr med fint salt. Opbevar dem i en lufttæt beholder ved stuetemperatur, hvor de vil holde sig sprøde i et par dage.

Ved servering

Skær spidskålen i skiver på ca. 1 cm. Varm en pande godt op med lidt olie. Når olien er meget varm, så rist kålen i 1-2 minutter, og krydr med salt og peber.

Hvis fladbrødene ikke er helt friskbagte, så lun dem på en tør pande. Smør bønne-ærtepuré på brødene, og top med syltede forårsløg, stegt spidskål, de friske forårsløgsringe, bælgede ærter og godt med sprød rød quinoa.

Ingredienser

Mungbønne-ærtepuré

150 g tørrede mungbønner
150 g grønne ærter
1,5 dl olivenolie
3 spsk citronsaft
1/2 fed hvidløg
salt og peber

Syltede forårsløg

1 bundt forårsløg
1/2 dl vand
1/2 dl sukker
1/2 dl citronsaft

Quinoafladbrød (6 stk.)

45 g quinoa
150 g vand (gerne kogevand fra quinoaen)
10 g gær
400 g hvedemel
7 g salt

Sprød quinoa

100 g quinoa (alle typer)
1/2 liter vindruekerneolie til friturestegning
fint salt

Desuden

1/2 spidskål (ca. 150 g)
vindruekerneolie til stegning
1 håndfuld friskbælgede ærter

Find opskriften i Grønne proteiner

Find bogen her