Tilbage til opskrifter

Kornotto med svampe og edamamebønner

  • Kornotto med svampe og edamamebønner

Der er flere fordele ved at bruge korn i sin ’otto’ – de er billige, de er sunde, og i modsætning til en klassisk risotto er det ret svært at ødelægge en kornotto. Kornene holder bedre på formen, og du kan let justere konsistensen til sidst.

Sådan gør du

Hak løg og hvidløg. Kom dem i en stor pande eller en mellemstor gryde sammen med perlebyggen og olien, og svits, til løgene er møre. Tilsæt bouillon, citronsaft og revet citronskal. Lad det simrekoge ved svag varme i 30-35 minutter, eller til kornene er møre og begynder at blive til en grød. Den skal stadig være godt flydende.

Pluk svampene i grove stykker, og rist dem hårdt i 5-6 minutter i olie, til de er godt gyldne – kom edamamebønnerne i panden de sidste par minutter. Krydr med salt og peber.

Rør smør og ost i kornottoen, og dernæst svampe og edamamebønner. Hvis kornottoen er blevet for tyk og massiv, kan du justere konsistensen med lidt bouillon eller kogende vand. Smag til med salt og peber og gerne lidt mere citronsaft eller eddike.

Drys med hakket persille, og server.

Ingredienser

1 lille løg
1 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
100 g groft poleret perlebyg
6 dl grøntsagsbouillon
1 usprøjtet citron skal og saft heraf
150 g svampe (f.eks. østershatte eller champignon)
200 g frosne edamamebønner
25 g smør
50 g hård ost (f.eks. grana, parmesan eller vesterhavsost)
1 håndfuld persille
Salt og peber

Find opskriften i Meyers når du flytter hjemmefra

Find bogen her