Tilbage til opskrifter

Stegt brød med cremet kål og svampe

Stegepanden kan få daggammelt brød til både at smage ekstra godt og virke friskt og saftigt på ny. Når du har stegt brødet, bruger du panden til at stege fyldet, og to minutter senere har du et enkelt og mættende måltid.

Sådan gør du

Fremgangsmåde

Skær to skiver brød, og rist dem i ganske lidt smør eller olie på en varm pande, til de er gyldne på begge sider. Læg dem på tallerkener.

Rens svampene, skyl grønkålen grundigt, og dryp den af. Skær stilken fra grønkålen, og snit stilken fint, og bræk bladene i stykker.

Kom lidt ekstra smør eller olie på panden, og steg svampe og grønkål i et par minutter – uden at grønkålen falder helt sammen. Kom fløde i panden, lad det bruse lidt op, og giv det derefter et par minutter, til fløden bliver cremet og sætter sig omkring svampe og kål. Riv skallen af citronen over, smag til med citronsaft, salt og peber, og anret på brødet.

Tip

Skal det være lidt lettere, så drop fløden, og top med et ekstra dryp olivenolie eller en skefuld creme fraiche eller yoghurt, når du har anrettet maden.

Ingredienser

Ingredienser

2 skiver formbrød eller anden slags brød (gerne daggammelt)
2 spsk. smør (eller olivenolie)
100 g svampe (f.eks. champignon, bøgehatte eller enoki)
4-5 stængler grønkål
1 citron
1½ dl piskefløde
salt og peber

Find opskriften i Meyers når du flytter hjemmefra

Find bogen her