Mød Maja Nicolaisen, som er køkkenchef for en dag

I vores frokostkøkken introducerer vi ”Køkkenchef for en dag”. På en udvalgt dag, en gang om måneden, overlader vi ansvaret for dagens frokostmenu til en af vores dygtige kolleger, der tager køkkenchefens forklæde på og giver sit bud på den ultimative frokostbuffet sammensat af livretter, rejseminder eller yndlingsråvarer.

"Menuens varme ret stammer fra min mormor Emma, som har en særlig plads hos mig. Hun er 94, et fantastisk menneske og tysk-rumænsk."

Maja Kling Krøll Nicolaisen

Fulde Navn: Maja Kling Krøll Nicolaisen 

Titel: Kok i Meyers Frokostkøkken 

 Hvad består dit arbejde af i Meyers?

Jeg arbejder som kok for vores leverede frokostordning, så jeg er god til at få en helt masse mad til at smage godt. Jeg har aldrig været god til sådan noget pincetmad og mange detaljer, så jeg holder meget af mit arbejde her. Vi gør en forskel for mange mennesker.

Jeg kan særligt godt lide mit arbejde på grund af mine kolleger. Man arbejder tæt sammen i et køkken, så det betyder meget, at man kan sammen. Og jeg har nogle gode kolleger. Det er blandt andet det, der har holdt mig til Meyers i syv år.

Og så kommer jeg jo fra Lolland ligesom Claus og har da også været med på den årlige frugtfestival i Sakskøbing.

 

Hvor er inspirationen til dagens menu kommet fra, og hvorfor?

Menuens varme ret stammer fra min mormor Emma, som har en særlig plads hos mig. Hun er 94, et fantastisk menneske og tysk-rumænsk. Hun kom til Danmark efter krigen, da hun mødte min morfar i 1953.

Hun har taget retten med sig gennem hele sit liv, og den er indbegrebet af hygge, tryghed og kærlighed for mig. Og så passer den perfekt til sæsonen lige nu, hvor vi har brug for en god gammeldags varm gryderet.

Vi kalder den ris tjav tjav og er en slags one pot risotto med cremede ris, hvidkål, pulled okse og masser af karamelliserede løg. Eddiken er vigtig for rettens smagsmæssige balance.

Jeg har holdt mig til den præcise opskrift. Jeg har simpelthen vejet en mormor-håndfuld salt af for at være sikker. Det syntes hun var lidt sjovt.

Til den varme ret har jeg tilføjet min yndlingssalat med revet blomkål, vesterhavsost og citron. Måden hvor vesterhavsosten og mandlerne understreger blomkålens cremede smagsnuancer er skøn.

Og til dessert: En iskold chokolade/orange-milkshake. Jeg elsker den kombination!

 

Har du et særligt forhold til mad?

Jeg har altid vidst, at jeg skulle arbejde med et håndværk, og her virkede mad oplagt, da jeg skulle vælge livsvej som ung. Og det er jeg glad for i dag.

 

> Se Majas menu for En bid grønnere <

> Se Majas menu for Den grønne <

> Se Majas menu for Almanak <