Køreplanen til din perfekte julemiddag

Når juleaften nærmer falder der en særlig ro over det hele. Sådan drømmer vi hvert fald om, at det skal være. Men uanset om du er vant til at stå i køkkenet i julen, eller du står over for din første jul, kan det være overvældende at påtage sig ansvaret for det måltid, der er imødeset med de største forventninger. Derfor har vi samlet vores bedste opskrifter til den store aften, så du selvsikkert kan kaste dig ud i både brunede kartofler og saftige andelår.

 • Fjerkræ

  Langtidsstegt and

  Julemiddag

  Denne måde at langtidsstege and giver dig helt perfekt rosa brystkød og helt mørt lårkød. Med denne opskrift bliver du guidet nemt igennem, hvordan du opnår en lækker og saftig andesteg med sprødt skind, som vil imponere dine gæster. Om anden skal forblive hel, til den skæres ud til julegæsterne, eller den skal deles undervejs, så det reelle brystkød kan serveres rosastegt, er en smagssag.

  Find opskrift

Der er ikke meget, der slår en stor gyldenbrun and eller gås med knasende sprødt skind, møre lår og saftigt brystkød. Men at få sådan en sikkert frem til julebordet – og få produceret en kraftig sauce på safterne undervejs – kommer man ikke sovende til.

 • Opskrift på andesauce

  Den perfekte andesauce til juleanden

  Sauce skal der til, når den saftige andesteg skal på bordet juleaften. Her får du vores bedste opskrift. Den er ikke svær at give sig i kast med.

  Find opskrift
 • Jul

  Flæskesteg med sprød svær

  Julemiddag

  Flæskesteg er en klassisk ret til juleaften. Her får du opskriften, der sikrer dig en saftig steg med sprøde svær. Husk laurbærbladene for den gode smag.
  Hvis du står med en helt færdig steg, og sværene ikke er sprøde nok, så kan du redde dem sådan her:
  Skær sværen af stegen. Del den op i mindre sektioner, og læg dem på en bageplade med bagepapir.

  Hent opskriften
 • Jul

  Quinoasteg med svampe, miso og hasselbackpersillerødder

  Julemiddag

  Her finder du et vegetarisk alternativ til julemiddagens hovedelement. En fyldig julesteg, hvor svampe, tomat og løg sammen med julekrydderier lægger en god bund. Stegen bakkes op af en mørk og kraftig sauce og sprøde rodfrugter. Servér gerne retten sammen med klassisk juletilbehør som rødkål og brunede kartofler.

  Hent opskriften

Grønne retter og tilbehør til jul

Julen er traditionernes tid. I særdeleshed når det kommer til det, vi spiser. Men selvom det er dejligt med saftige andelår og de sprøde svær, så elsker vi at udforske det grønne julemåltid, som over de seneste år har vundet en større og større plads.

> Læs artiklen om, hvordan du gør julemiddagen lidt grønnere <

Sådan laver du den perfekte, hjemmelavede rødkål

Rødkål

Hvis du allerede laver karamellen til de brune kartofler klar d. 23., slipper du for at stå i sidste øjeblik og rode med sukker og smør som ikke vil brune som du vil det....

 • Jul

  Brunede kartofler

  Julemiddag

  Brunede kartofler er for mange lidt af en stressfaktor før julemiddagen. Karamel er en lunefuld størrelse, der er sensitiv over for faktorer som temperatur og fugtighedsgrad, og som overreagerer kraftigt, hvis man rører i den på det forkerte tidspunkt. Her får du opskriften på vores opskrift på de skønne brunede kartofler.

  Hent opskriften
 • Opskrift på risalamande

  Jul

  Risalamande

  Julemiddag

  Risalamande er de fleste danskeres foretrukne dessert juleaften – og kamppladsen for dysten om mandelgaven. Trods det lidt fransklydende navn er risalamande pæredansk. Opskriften her er uden særlige dikkedarer. Det mest afgørende er en velkogt risengrød. Servér med en kirsebærsauce.

  Hent opskriften