Tilbage til opskrifter

Andesauce med æble og vanilje

  • Opskrift på andesauce

Til anden Mortensaften eller jul hører den helt perfekte andesauce. Den er ikke svær at give sig i kast med - og du får her opskriften på vores yndlings.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Skær løgene fint ud. Skær æblerne i tern (bevar skrællen og kernehuset – her sidder der masser af pectin og aroma). Flæk vaniljestangen. Sautér først løg og halvdelen af timiankvistene i lidt fedtstof, til løgene er klare.

Kom derefter æblerne og vaniljestangen i panden. Sautér videre. Kom eddiken på og kog næsten væk. Kom æblemosten på og kog kraftigt ind. Hæld til sidst bouillonen på og kog igennem. Tag vaniljestangen op og skrab kornene ud i saucen.

Sigt saucen, kom de sidste timianblade i og kog den ind, til en passende intensitet og konsistens opnås. Smag til med salt, rigeligt med peber, gastrik og evt. æbleeddike.

Ingredienser

5 dl mørk andebouillon eller anden bouillon
1 dl æbleeddike
1 vaniljestang
2 karakterfulde æbler (fx pigeon, coxorange eller gråsten)
Lidt andefedt eller svinefedt
10 kviste timian
rørsukker
havsalt
Friskkværnet peber


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    To generationer: Søde sager i juleudgave

    Vi skruer op for julehyggen i Madhusets køkkener og kaster os over nogle af favoritterne fra det søde julekøkken. I lærer bl.a. at lave jødisk-inspireret småkager med kanelsukker og arbejde med dej så der kan laves julesnurrer. Man skal minimum købe to billetter til vores to-generationer arrangementer. Vi anbefaler, at børnene er fyldt 7 år. Der arbejdes i grupper, selvfølgelig så børnene er sammen med den voksne, de følges med.

    Læs mere og bestil

Denne æblegløgg er en klassiker i Meyers Deli og en forrygende sjælevarmer på de kolde vinterdage. Den kan nydes af både store og små, da den er lavet uden alkohol. Se hvordan du kan lave den selv.

Sådan laver du æblegløgg derhjemme