Tilbage til opskrifter

Andesauce med æble og vanilje

  • Opskrift på andesauce

Til anden Mortensaften eller jul hører den helt perfekte andesauce. Den er ikke svær at give sig i kast med - og du får her opskriften på vores yndlings.

Få maden leveret til påskefrokosten. Menuen er hjemmelavet fra top til bund og klar til servering hjemme hos dig.

Se årets påskemenu her

Sådan gør du

Skær løgene fint ud. Skær æblerne i tern (bevar skrællen og kernehuset – her sidder der masser af pectin og aroma). Flæk vaniljestangen. Sautér først løg og halvdelen af timiankvistene i lidt fedtstof, til løgene er klare.

Kom derefter æblerne og vaniljestangen i panden. Sautér videre. Kom eddiken på og kog næsten væk. Kom æblemosten på og kog kraftigt ind. Hæld til sidst bouillonen på og kog igennem. Tag vaniljestangen op og skrab kornene ud i saucen.

Sigt saucen, kom de sidste timianblade i og kog den ind, til en passende intensitet og konsistens opnås. Smag til med salt, rigeligt med peber, gastrik og evt. æbleeddike.

Ingredienser

5 dl mørk andebouillon eller anden bouillon
1 dl æbleeddike
1 vaniljestang
2 karakterfulde æbler (fx pigeon, coxorange eller gråsten)
Lidt andefedt eller svinefedt
10 kviste timian
rørsukker
havsalt
Friskkværnet peber