• Opskrift på risalamande fra Meyers

Med denne opskrift på risalamande er det slut med at være bange for, at risengrøden brænder på. Opskriften kræver en stor tykbundet gryde med låg, der kan gå i ovnen. Giv den et kort opkog, og lade den koge færdigt i ovnen. Ikke nok med at den er nem at lave, så smager den også rasende godt.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Risengrød

Varm ovnen op til 200°. Skyl risene, og kog dem forsigtigt op med mælken i en tykbundet gryde. Rør rundt hele tiden. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud; og kom vanillekorn og stangen ned i risene sammen med sukker og salt. Sæt låg på gryden, og sæt den ind i ovnen i ½ time. Bliv ikke nervøs over, at den er så flydende, som den er. Lad risengrøden køle helt af. Fisk vanillestængerne op.

Desuden

Hak mandlerne groft. Pisk fløden indtil den har konsistens som en tyk ymer, og vend den forsigtigt rundt i risengrøden sammen med mandlerne. Lad risalamanden stå og sætte sig, og server den med en kirsebærsauce af god kvalitet.

Ingredienser

Risengrød

130 g grødris
1 l sødmælk
1 vaniljestang
75 g sukker
1 knivspids salt

Desuden

75 g smuttede mandler
4 dl fløde


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    To generationer: Søde sager i juleudgave

    Vi skruer op for julehyggen i Madhusets køkkener og kaster os over nogle af favoritterne fra det søde julekøkken. I lærer bl.a. at lave jødisk-inspireret småkager med kanelsukker og arbejde med dej så der kan laves julesnurrer. Man skal minimum købe to billetter til vores to-generationer arrangementer. Vi anbefaler, at børnene er fyldt 7 år. Der arbejdes i grupper, selvfølgelig så børnene er sammen med den voksne, de følges med.

    Læs mere og bestil

Denne æblegløgg er en klassiker i Meyers Deli og en forrygende sjælevarmer på de kolde vinterdage. Den kan nydes af både store og små, da den er lavet uden alkohol. Se hvordan du kan lave den selv.

Sådan laver du æblegløgg derhjemme