Risalamande er de fleste danskeres foretrukne dessert juleaften – og kamppladsen for dysten om mandelgaven. Trods det lidt fransklydende navn er risalamande pæredansk. Opskriften her er uden særlige dikkedarer. Det mest afgørende er en velkogt risengrød. Servér med en kirsebærsauce.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Overhæld mandlerne med kogende vand, og lad dem trække i 10 minutter. Kom dem under den kolde hane, og smut skallerne af. Hak dem mellemfint.

Pisk fløden, indtil den bliver til en fast, men cremet flødeskum, som danner bløde bølger, og stil den i køleskabet. Flødeskummet skal være iskoldt.

Mas vaniljekornene med lidt sukker, så er de nemmere at vende ud i grøden. Vend vaniljekorn, sukker og de hakkede mandler i grøden. Vend derefter flødeskummet i. Justér sødmen efter smag og behag. Sæt risalamanden i køleskabet, hvis den ikke skal serveres med det samme.

Ingredienser

75 g smuttede mandler
1 portion risengrød (kogt på 200 gram ris)
3 dl piskefløde
1 vaniljestang
1 tsk sukker
1 hel mandel

Find opskriften i Meyers jul