Tilbage til opskrifter

Langtidsstegt and

  • Opskrift på langtidsstegt and

Denne måde at langtidsstege and giver dig helt perfekt rosa brystkød og helt mørt lårkød. Med denne opskrift bliver du guidet nemt igennem, hvordan du opnår en lækker og saftig andesteg med sprødt skind, som vil imponere dine gæster, hvad end andestegen skal serveres til jul, Mortens aften eller en anden særlig højtid.

Bestil mad ud af huset til juleaften. Lad vores kokke stå for den klassiske julemenu, så du slipper for at stå i køkkenet juleaften.

Bestil her

Sådan gør du

Sæt ovnen på 200°. Læg en rist over en bradepande. Rens anden for indmad – gem indmaden til sovsen. Krydr anden grundigt med salt og peber, både indvendig og udvendig. Fyld anden med svesker og æbler. Sæt anden i ovnen med indmaden nede i bradepanden. Tag anden ud efter 30 minutter, hæld vandet i bradepanden, skru ovnen ned på 150° og sæt anden tilbage i ovnen. Tag igen anden ud efter 30 minutter, lad den trække i 15 minutter og skær så brysterne fra skroget og sæt dem til side tildækket. Sæt resten af anden tilbage i ovnen til yderligere 1 til 1½ times stegning ved 150°.

Umiddelbart inden servering

Tag lidt andefedt fra bradepanden og brun andebrysterne i fedtet på skindsiden på en pande ved medium varme, så det meste af fedtet i skindet smelter fra. Brun også brysterne på kødsiden, men ganske kortvarigt, så du bibeholder kødets saftighed og rosa farve.

Tip

Resterne af dyret kan dagen derpå med fordel koges til en mørk klar suppe, eller, hvis der er kød nok tilbage, så er en sandwich med 'pulled duck' ikke af vejen – og her er gastrikogså oplagt at vende det trevlede kød med.

Ingredienser

3 ½ kg and
200 g udstenede svesker
3 coxorange æbler (skåret i både, uden skræl)
1 l vand
salt
Friskkværnet peber