Sådan gør du
Sæt ovnen på 200°. Læg en rist over en bradepande. Rens anden for indmad – gem indmaden til sovsen. Krydr anden grundigt med salt og peber, både indvendig og udvendig. Fyld anden med svesker og æbler. Sæt anden i ovnen med indmaden nede i bradepanden. Tag anden ud efter 30 minutter, hæld vandet i bradepanden, skru ovnen ned på 150° og sæt anden tilbage i ovnen. Tag igen anden ud efter 30 minutter, lad den trække i 15 minutter og skær så brysterne fra skroget og sæt dem til side tildækket. Sæt resten af anden tilbage i ovnen til yderligere 1 til 1½ times stegning ved 150°.
Umiddelbart inden servering
Tag lidt andefedt fra bradepanden og brun andebrysterne i fedtet på skindsiden på en pande ved medium varme, så det meste af fedtet i skindet smelter fra. Brun også brysterne på kødsiden, men ganske kortvarigt, så du bibeholder kødets saftighed og rosa farve.
Ingredienser
3 ½ kg and
200 g udstenede svesker
3 coxorange æbler (skåret i både, uden skræl)
1 l vand
salt
Friskkværnet peber