Sådan bruger du dine julerester

Julemaden efterlader en regulær skattekiste fyldt med flæskesteg, skinke, sovs, andeskrog, brunede og pillede kartofler, risengrød, marcipan, rødvinssjatter, portvinssjatter – ja, alt det bedste fra vinterens forråd.

Vores tidligere generationer var mestre i mådehold uden afsavn. At få råvarerne til at strække og få mere ud af mindre. At vælge lidt, men godt, uden at gå på kompromis med kvaliteten. At beholde og bevare det, man har. Familier før os har i årtier levet efter sund fornuft og omhu og planlagt fremad for at undgå røde tal i de stramme budgetter. I dag er tiden en anden, ofte med unødvendigt madspild og løssluppent forbrugsræs til følge. Men måske er det netop nu, vi skal genvinde respekten for både pengene og råvarerne.  

 

At lave store portioner af aftensmaden og invitere naboerne indenfor er både godt for budgettet og for fællesskabet i verden omkring dig. Sammen med os kan du få de bedste opskrifter, nemme køkkentips og gode råd, der sikrer dig både juleknas og brunede kartofler, men med mindre træk på ressourcerne. Vi viser vejen til at få det bedste ud af de mange gode rester, som decemberdagene kaster af sig.

 

Sjældent har man så gode rester som i december!

Rester med and og flæskesteg

Mange danskere spiser flæskesteg og and i løbet af december, som ofte spises meget traditionelt med brunede kartofler, sauce og lun hjemmelavet rødkål, men i december og juledagene kan det være forfriskende med noget helt andet, som stadig er baseret på julens råvarer. Her giver vi dig en række opskrifter fra vores kogebog 'Meyers jul', hvor udgangspunktet med kål, and, flæskesteg og kartofler er det samme - vi har blot vendt konceptet lidt om.

Undgå madspild i julen

- Tænk over dine portioners størrelse
- Overvej, hvor meget mad I egentlig kan spise, og køb ind derefter
- Udvælg juleretterne med omhu
- Løsriv dig fra forventningerne om, at julebordet skal bugne af mad
- En god julefrokost afhænger ikke af mængden af mad, men om kvaliteten
- Lav sammenskudsgilde og aftal på forhånd, hvem der medbringer hvad
- Del ud af dine rester
- Når du har gæster til julemad, så giv gæsterne lidt bonusmad med hjem

 • Brug grøntsagerne i nye retter

  Grønne rester fra julemiddagen

  Ofte er det ikke kun kød, der er i overskud fra julefrokoster og juleaften. De grønne elementer fylder også i menuerne og dermed også i resterne dagen efter. Her får du to opskrifter, der smager fantastisk, og hvor både kål og kartofler gør sig super på både anden- og tredjedagen.

  Opskrift på grønkålsæggekage
 • Dessert eller julet snack af rester

  Brug rester af risengrød til klatkager

  'Meyers jul'

  Har du risengrød til overs, er der næsten ikke noget bedre end at bruge resterne til nemme klatkager. De julede pandekager spiser vi både til morgenmad, dessert eller som eftermiddagssnack, og de er et hit hos både store og små. Server de lune klatkager drysset med lidt flormelis, og spis din yndlingssyltetøj til. Du kan også med stor fordel hælde en rest kirsebærsauce fra risalamanden over de lune klatkager.

  Opskrift på klatkager

Julen 2024

Vi siger ofte "i denne søde juletid", når vi taler om julehyggen. Her samles vi om bordet til julemiddage for at nyde vinterens dybe smage og varme mad, imens december mørket falder på, og lysene i vinduerne tændes. Julen er i særdeleshed den tid på året, hvor freden bør indfinde sig i de danske juledekorerede stuer. Vi går sammen i køkkenet og kredser for julemaden, som kræver masser af nærvær. 

Det er samtidig en tid, hvor vi bruger lidt for mange penge, og hvor vi ender med et lidt for stort overskud af mad. Derfor har vi samlet alle vores gode opskrifter, tips og tricks til at få bugt med julemadsrester, så vi kan undgå madspild i julen 2024. Vi henter hjælp fra tidligere generationers mestring i mådehold, at få råvarerne til at strække og få mere ud af mindre. Vi laver derfor julemaden fra juleaften om til and i pandekager, flæskestegssandwich, lasagne og grønne salater. 

 

Julemiddagen eller julefrokosten ud af huset 2024

Vil du gerne undgå unødige rester i 2024? Eller vil du bare gerne prøve noget nyt i år og bestille din julemiddag eller julefrokost ud af huset. Meyers ud af huset kan stå for både julefrokostmenuer og julemiddage. Begge julemenuer kan bestilles i en klassisk og en vegetarisk variant. Vi tilbyder også, at man kan bestille mange forskellige tilvalg, der kan gøre julemaden ekstra særlig.  

Julefrokosten kan du bestille til adresser i Nordsjælland, Storkøbenhavn, Aarhus og omegn – som Vejle, Silkeborg, Viborg, Skanderborg og Randers. Julemiddagen leverer vi til hele landet – f.eks. helt til Aalborg, midt på Fyn til Odense eller til toppen af Sjælland i Helsingør.