Sæt kryds i kalenderen: Vi indfører Flødekagefredag hos Meyers Bageri

Fra fredag d. 5. marts sparker vi gang i en ny tradition hos Meyers Bageri: Flødekagefredag. Den første fredag hver måned sætter vi en ny flødekage på programmet, som kun kan fås hver fredag måneden ud. Kagerne henter næring i Danmarks stolte flødekagetraditioner, men vil også stikke en smule af i forskellige retninger.

En ny flødeskumsrejse 

Tidligere på året tog vores wienerdejsfastelavnsbolle med sveskekompot og flødecreme sejren i Politikens store Fastelavnsbolletest. Nu glæder vi os til at præsentere jer for det næste kapitel i vores flødeskumsrejse.

Indrømmet, hos Meyers har vi gennem årene selv fortrinsvis dyrket surdej og smørlamineret bagværk fremfor sirlige flødeskumskreationer. Men nu er tiden inde til at hylde og hive alt fra Tivolikager og medaljer til gåsebryst og kartoffelkager frem fra deres gemmer. Vi glæder os til at invitere dig til et vaske ægte flødeskumseventyr.

  • Den første flødekage på programmet

    TIVOLIKAGE

    I marts tager vi Tivolikagen under kærlig behandling. Vores udgave bygges op omkring en skør, smørbaseret mandelmørdej, en pivfrisk flødecreme og en sprødbagt marengs dyppet i æggesnaps: Hvor Tivolikagen traditionelt er fyldt med æblekompot, fyldes vores forårsbebuder med syrligt-søde rabarber, hvis sirup dernæst danner grundlag for den ikoniske spiral på toppen. På den måde strutter slutresultatet af nostalgi, men fungerer også som eb vaskeægte forårsbebuder.

  • Flødekagefredag

    Kalender

    Her kan du få det fulde overblik over, hvad du kan se frem til at sætte tænderne i de næste 12 måneder.

    Vi fejrer Flødekagefredag hos Meyers Bageri på Nørrebro, Østerbro og Amager, i København K samt hos Meyers Deli på Frederiksberg fra d. 5. marts.

    Find dit nærmeste bageri her

En sirligt pisket, dansk tradition

Danmark er muligvis et lille land, men når det kommer til søde sager, har danskerne ikke været blege for at sætte dagsordenen internationalt. Der er trods alt en grund til at det, vi kalder ’wienerbrød’, hedder ’Danish’ i resten af verden, og at turister fra fjerne afkroge ikke kan forlade kongeriget uden en bøtte ’Butter Cookies’ i bagagen.  

 Men her til lands kan vi også tage æren for tilblivelsen af endnu slags kagekunst. Et konditorhåndværk, som endda desværre lidt er ved at gå i glemmebogen: Flødeskumskagerne. Mødet mellem sirligt pisket, silkeblød fløde og sprøde, bagte elementer gjorde sit indtog i starten af 1900-tallet, og fik borgerskabet til at flokkes mod konditorierne. Senere blev flødeskumskagen fast inventar på kaffebordet i de danske hjem, og lur os, om ikke også nogle af dine bedste flødekageminder trækker tråde til barndommens besøg hos bedsteforældrene.