Sæt kryds i kalenderen: Flødekagefredag er tilbage hos Meyers Bageri

Fra fredag d. 1. marts er vores alles yndlings Flødekagefredag tilbage hos Meyers Bageri. Tiden er igen inde til at hylde og hive alt fra Tivolikager og medaljer til gåsebryst og kartoffelkager frem fra deres gemmer. Vi glæder os til igen at invitere dig til et vaske ægte flødeskumseventyr. Den første fredag hver måned sætter vi en ny flødekage på programmet, som kun kan fås hver fredag måneden ud. Kagerne henter næring i Danmarks stolte flødekagetraditioner, men vil også stikke en smule af i forskellige retninger.

En sirligt pisket, dansk tradition

Danmark er muligvis et lille land, men når det kommer til søde sager, har danskerne ikke været blege for at sætte dagsordenen internationalt. Der er trods alt en grund til at det, vi kalder ’wienerbrød’, hedder ’Danish’ i resten af verden, og at turister fra fjerne afkroge ikke kan forlade kongeriget uden en bøtte ’Butter Cookies’ i bagagen.  

 Men her til lands kan vi også tage æren for tilblivelsen af endnu slags kagekunst. Et konditorhåndværk, som endda desværre lidt er ved at gå i glemmebogen: Flødeskumskagerne. Mødet mellem sirligt pisket, silkeblød fløde og sprøde, bagte elementer gjorde sit indtog i starten af 1900-tallet, og fik borgerskabet til at flokkes mod konditorierne.

Senere blev flødeskumskagen fast inventar på kaffebordet i de danske hjem, og lur os, om ikke også nogle af dine bedste flødekageminder trækker tråde til barndommens besøg hos bedsteforældrene. 


  • #flødekagefredag

    Flødekage i april

    Medalje

    April måneds fredagsflødekage er den luksuriøse medalje, som er en ægte flødeklassiker med vaniljecreme, flødeskum og hindbærmarmelade mellem smørbagte mandelmørdejsbunde.

    Vi har skiftet noget af kiksedejens hvedemel ud med finthakkede mandler og drysset gavmildt med vaniljekorn. Det bringer endnu flere smagsnuancer i spil og får kiksen til at konkurrere smagsmæssigt på lige fod med den vaniljespækkede creme og bærfyldte marmelade.

    Find flødekagen hver fredag i april fra kl. 12 i alle vores bagerier.

  • Glæd dig til flødekager hver fredag hele året

    Flødekagefredag

    Kalender

    Her kan du få det fulde overblik over, hvad du kan se frem til at sætte tænderne i resten af 2024.

    Vi fejrer Flødekagefredag hos Meyers Bageri på Nørrebro, Frederiksberg Østerbro og Amager.

    Find dit nærmeste bageri her