Sæt kryds i kalenderen: Vi indfører Flødekagefredag hos Meyers Bageri

Fra fredag d. 5. marts sparker vi gang i en ny tradition hos Meyers Bageri: Flødekagefredag. Den første fredag hver måned sætter vi en ny flødekage på programmet, som kun kan fås hver fredag måneden ud. Kagerne henter næring i Danmarks stolte flødekagetraditioner, men vil også stikke en smule af i forskellige retninger.

En ny flødeskumsrejse 

Tidligere på året tog vores wienerdejsfastelavnsbolle med sveskekompot og flødecreme sejren i Politikens store Fastelavnsbolletest. Nu glæder vi os til at præsentere jer for det næste kapitel i vores flødeskumsrejse.

Indrømmet, hos Meyers har vi gennem årene selv fortrinsvis dyrket surdej og smørlamineret bagværk fremfor sirlige flødeskumskreationer. Men nu er tiden inde til at hylde og hive alt fra Tivolikager og medaljer til gåsebryst og kartoffelkager frem fra deres gemmer. Vi glæder os til at invitere dig til et vaske ægte flødeskumseventyr.

 • #flødekagefredag

  Flødekage i september

  Kartoffelkage

  I september sætter vi en elsket klassiker på kagehylden - nemlig kartoffelkagen.

  En kage der, trods navnet, ikke indeholder skyggen af kartoffel, men i stedet leder tankerne hen på den jordede grøntsag ved sin runde form og den kakodryssede overflade.
  Vores kartoffelkage består af en bund af vandbakkelse, sprød mørdej, sveskekompot, flødecreme med vanilje, et låg af marcipan og kakao som drys på toppen.

En sirligt pisket, dansk tradition

Danmark er muligvis et lille land, men når det kommer til søde sager, har danskerne ikke været blege for at sætte dagsordenen internationalt. Der er trods alt en grund til at det, vi kalder ’wienerbrød’, hedder ’Danish’ i resten af verden, og at turister fra fjerne afkroge ikke kan forlade kongeriget uden en bøtte ’Butter Cookies’ i bagagen.  

 Men her til lands kan vi også tage æren for tilblivelsen af endnu slags kagekunst. Et konditorhåndværk, som endda desværre lidt er ved at gå i glemmebogen: Flødeskumskagerne. Mødet mellem sirligt pisket, silkeblød fløde og sprøde, bagte elementer gjorde sit indtog i starten af 1900-tallet, og fik borgerskabet til at flokkes mod konditorierne. Senere blev flødeskumskagen fast inventar på kaffebordet i de danske hjem, og lur os, om ikke også nogle af dine bedste flødekageminder trækker tråde til barndommens besøg hos bedsteforældrene. 


Nyheder