Tilbage

Hotdogs i alle afskygninger

Hvis du spørger os findes der ikke en rigtig og forkert hotdog, men en rigtig god en af slagsen består af hjemmelavede hotdogbrød, pølser af en ordentlig kvalitet og garniture der tilgodeser alle vores smagssanser med salt, surt, sødt, bittert og umami.

Om du er til den klassiske udgave med grillpølse, tomatketchup, sennep og løg eller har udvidet dit hotdogrepertoire med pesto, grønt, syltede elementer og hjemmelavede pølser, så giver vi nedenfor nogle af vores bedste tips, ticks og opskrifter på pølser og hotdogs. Opskrifter som du i løbet af sommeren sagtens kan være bekendt at servere både som hovedret, til frokost eller som fyrstelig natmad.

 • Smørbagte pølsebrød til at fuldende din hotdog

  Perfekte pølsebrød

  Det er helheden, der bestemmer om den endelige hotdog sidder lige i skabet - og her er pølsebrødet et godt sted at starte. Lette og luftige pølsebrød kan noget helt særligt i din hjemmelavede hotdog og har du først prøvet disse, kan de købte pølsebrød ikke længere følge med. De kan nemt bages på forhånd og varmes op i ovnen eller på grillen.

  Få opskriften her

Har du smagt vores nye grillpølser?

Det er svært at sige dansk sommer uden at sige grillpølser, og nu har vi gjort det endnu nemmere at tage et grønnere valg, når der skal pølser på gløderne i sommerlandet. Med ambitionen om at få flere bælgfrugter på danskernes tallerkner relancerer vi nu de populære økologiske grillpølser med en opdateret opskrift, hvor 15% af kødet er udskiftet med tilberedte flækærter. Formålet er at skabe en pølse, som kan begejstre klimabevidste kødspisere, når der skal hotdogs på sommermenuen.

Pølserne kan købes i Irma og findes i to varianter:

 • Vores klassiske grillpølse er en grov grillpølse fyldt med smag og krydret med æbler, bacon og sort peber.
 • Vores ostepølse er sprængtfyldt med to slags ost – klassisk cheddar og dansk vesterhavsost og tilsmagt med en snært af krydderier.

 

Læs mere om de nye pølser her

Fem gyldne regler til perfekte pølser

 1. Vælg godt kød med 20-30% fedt
 2. Skær kødet i grove tern og sat det med 15-20 g. salt pr. kg. en times tid inden hakning. 
 3. Arbejd koldt gennem processen - hold en pause og køl alt ned løbende. 
 4. Ælt intensivt men kort - ca. 3-4 min. til farsen er sammenhængende og klistret
 5. Tilbered pølserne nænsomt, så de ikke får for høj varme i for lang tid

               .  

 Opskrifter og foto: Thomas Alcayaga

Pølsemageri - nye gamle dyder

Engang var pølsemageri hverdagskost, og går vi 120 år tilbage, var det en helt almindelig del af husholdningen at få slagtet en gris og fremstille pølser af de egnede udskæringer. Pølsemageri er hverken særligt svært eller urimeligt tidskrævende. Du kan købe, hvad du skal bruge hos slagteren og på nettet, og du kan klare dig med almindelige køkkenredskaber - i hvert fald indtil du bliver bidt af en gal pølsemager, hvilket der er en vis chance for. 

Her giver vi dig opskriften på en helt klassisk sønderjysk grillpølse med en fin, afrundet smag samt en grillpølse med urter. Du kan variere urter, krydderier og den type kød, du bruger, helt frit. Men tilføj maks. 40-50% fortilberedt kød, hvis farsen skal hænge sammen.