Tilbage til opskrifter

Gammeldags pickles

En klassisk pickles giver et dejligt syrligsødt modspil til pålægspølser.

Bestil mad ud af huset til vinterfesten. Lad vores kokke stå for maden, så du kan bruge tiden sammen med jeres gæster.

Se alle vores menuer her

Sådan gør du

Skær blomkål, bladselleri og agurk i mindre stykker på ca. 1x1 cm. Pil løget og skær det i grove tern. Kom vand, salt og 1/2 dl af eddiken i en gryde, og giv det et opkog. Køl lagen helt af. Kom grøntsagerne i en bøtte, og hæld saltlagen over dem - læg noget tungt på, som kan holde grøntsagerne under lagen. Stil bøtten på køl i to døgn.

Dræn saltlagen fra grøntsagerne, overhæld dem med kogende vand, så det lige dækker, og lad grøntsagerne trække i vandet i 90 minutter.

Kom 2 dl eddike samt sukkeret i en gryde, og giv det et opkog. dræn vandet fra grøntsagerne, og kom dem i den lune eddikelage. Kom mel, sennepspulver, karry, paprika og den sidste dl eddike i en skål, og rør det sammen. Hold gryden med eddikelage og grøntsager under konstant omrøring, og lad det koge igennem i et par minutter.

Hæld pickelsen på skoldede glas og opbevar den i køleskabet, hvor den kan holde sig 2-3 måneder.

Ingredienser

200 g blomkål
200 g blegselleri
200 g agurk
100 g løg
½ l vand
65 g salt
3 ½ dl æbleeddike
175 g sukker
25 g hvedemel
10 g sennepspulver
1 ½ tsk karrypulver
1 ½ tsk paprika