Lette og luftige pølsebrød til din hjemmelavede hotdog. Har du først prøvet disse, kan de købte pølsebrød ikke længere følge med. De kan nemt bages på forhånd og varmes op i ovnen eller på grillen.

Sådan gør du

Rør gær, sukker og salt ud i vandet. Tilsæt mel lidt efter lidt. Når ca. halvdelen af melet er tilsat, røres æg, mælk og smeltet smør i dejen. Tilsæt resten af melet, ælt dejen godt igennem, og lad den hæve lunt i 15-20 minutter. Form pølsebrødene, og lad dem hæve til de bliver lette og luftige. Størrelsen på brødene kan du variere afhængig af den pølse, du har tænkt dig at servere dem med. Bag pølsebrødene ved 200 grader i ca. 12-14 minutter. Medmindre du bager brødene, lige inden du skal bygge hotdogs, så sørg for at tage dem ud, mens de er lysebrune, så de kan tåle at blive varmet lidt op inden spisning.

Tip

Underbag brødene en smule, hvis du ønsker at fryse dem ned eller varme dem op igen. Varm dem f.eks. op på en ikke for varm grill i et par sekunder, så er de som nybagte.

Ingredienser

30 g gær
50 g sukker
10 g salt
2 dl vand
2 æg
2 dl sødmælk
50 g smeltet
800 g hvedemel

Find opskriften i Meyers Pølsemageri

Find bogen her